Varsler anke: – Kanskje dommeren ble påvirket av ryktene som har gått den siste uka

Foto: Светлана Бекетова / Wikipedia

Jørgen Haug

25. oktober 2020

EvertonPremier LeagueSouthampton

Everton-trener Carlo Ancelotti gikk hardt ut mot dommer Kevin Friends utvisning av Lucas Digne i dagens 2-0-tap mot Southampton.

– Det (utvisningen, journ. anm.) var en vits. Det var ikke med intensjon. Det var ikke en voldelig oppførsel, så de kunne sjekket det bedre. Kanskje alle ryktene gjennom denne uka mot Pickford og mot Richarlison påvirket avgjørelsen. Hvis det er slik, er det ikke riktig. Det er ikke fair.

Saken fortsetter under videoen

Det sa Carlo Ancelotti til Sky Sports etter kampen mot Southampton. Situasjonen som Everton-manageren refererer til oppstod i kampens 72. spilleminutt. Venstreback Lucas Digne tråkket backkollega Kyle Walker-Peters på ankelen, og fikk direkte rødt kort.

Nå varsler Ancelotti altså at Everton kommer til å anke avgjørelsen. Italieneren mente at det var et uhell. Hendelsene med Pickford og Richarlison skjedde i forrige helgs Merseyside-derby, da sistnevnte ble utvist for en takling på Thiago, mens førstnevnte slapp unna kort etter en forferdelig takling som førte til en langvarig skade på Liverpools stopperbauta Virgil van Dijk.

– Det var ikke en farlig takling jeg så. Det var ikke med intensjon og skjedde da han løp bak og fikk kontakt med ankelen til motstanderen. Det skjedde uten intensjon mot å være voldelig, så det var ikke den riktige avgjørelsen, fortsatte Ancelotti.

Southampton vant kampen 2-0 etter to scoringer i første omgang fra henholdsvis James Ward-Prowse og Che Adams. Tapet var sesongens første for ligaleder Everton. Everton ligger likevel fortsatt øverst på tabellen med like mange poeng (13) og bedre målforskjell enn byrival Liverpool.