VAR har skapt stor irritasjon og frustrasjon. Nå skal det tas grep.

VAR, Video assistant referee, England
Foto: Reuters / JOHN SIBLEY

Johannes Strand

18. januar 2020

Premier LeagueVAR

Premier League-dommerne har fått beskjed om at de skal bruke skjermen mer enn hva de har gjort hittil denne sesongen.

Nylig fikk dommerne i Premier League beskjed om at de skal bruke skjermene mer enn hva de har gjort tidligere denne sesongen. VAR har skapt masse irritasjon og frustrasjon blant fotballfolket. Nå skal det altså tas grep. Det melder Independent.

Saken fortsetter under videoen

I et møte ble de blant annet bedt om å ta en ekstra titt på skjermen selv når VAR foreslår å oppgradere et gult kort til et rødt kort eller nedgradere et rødt kort til et gult kort.

Dette står i sterk kontrast til hva dommerne har fått beskjed om i de fleste VAR-tilfellene tidligere. Ofte har dommerne valgt å stole på VAR, uten å gå til skjermen. Nå skal den praksisen altså endres.

Arsene Wenger er sjef for fotballutvikling i FIFA. Forrige måned kom han med sin bekymring over mangelen på bruk av skjerm i Premier League.

– Dommerne er på banen fordi de har erfaring og selvtillit. Vi må ikke glemme at VAR skal være til hjelp for dommeren, men det er dommeren som bør ta den riktige avgjørelsen basert på den hjelpen vedkommende får, sier Wenger ifølge Independent.

VAR står for Video Assistant Referee, også kjent som videodømming.

Foto: Reuters / JOHN SIBLEY