Uttalte at han ønsket seg vekk. Nå har klubben fratatt dansken kapteinsbindet

Foto: Solent Creatives from Southampton, United KIngdom / Wikipedia

Den danske midtbanespilleren Pierre-Emile Højbjerg har mistet kapteinsbindet i Southampton. Han har tidligere uttalt at han ønsker seg vekk fra klubben.

Southampton-manager Ralph Hasenhüttl bekreftet dette i en pressekonferanse på Internett i forkant av oppgjøret deres på bortebane mot Norwich City fredag. Rollen som kaptein går nå videre til James Ward-Prowse for resten av sesongen.

Saken fortsetter under videoen

Sky Sports var blant de som i januar meldte om interesse for Højbjerg fra storklubben Tottenham. Den danske 24-åringen skulle angivelig være ønsket av London-klubben til sommerens overgangsvindu.

Ønsker å spille på et høyere nivå

Bakgrunnen for at Højbjerg nå blir fratatt kapteinsbindet skal være at spilleren selv uttalte at han ønsker å forlate Southampton. I mai sa han følgende til tyske SPORT1:

– Jeg ønsker å spille på et enda høyere nivå enn jeg gjør nå. Jeg vet hva jeg ønsker, og det vet klubben også.

Den tidligere Bayern München-spilleren sa derimot også at tonen mellom klubben og han selv var upåklagelig.

– Forholdet mellom meg og Southampton er fantastisk. Klubben ga meg en god plattform for å utvikle meg videre. Jeg er fokusert på klubben jeg spiller for, men jeg har et klart mål om å vinne Premier League og Champions League, sa Højbjerg.

Højbjerg kom til Southampton i 2016, og har spilt over 100 ligakamper for klubben. Han står også med 33 kamper for det danske landslaget.

Fikk du med deg dette?

United-stjernen fikk myndighetene(!) til å snu. Nå kan over én million barn juble