Usikker fremtid for disse Liverpool-spillerne – kan forlate klubben

Xherdan Shaqiri, Jürgen Klopp og Adam Lallana, Liverpool, England
Reuters / CARL RECINE

Morten Haugdahl Lie

19. januar 2020

LiverpoolOvergangsrykterPremier League

Journalist i The Athletic, James Pearce, har besøkt The Redmen TV. Der har han uttalt seg om situasjonen til spillerne Adam Lallana og Xherdan Shaqiri.

Liverpool-duoen har slitt med skader og spilletid denne sesongen og står med til sammen 17 kamper. Begge skal imidlertid være ønsket med videre av manager Jürgen Klopp

Saken fortsetter under videoen

Nysigneringen kan tvinge Shaqiri ut

Liverpool skal ha avslått en forespørsel om Shaqiri fra Roma. Jürgen Klopp ser helst at ingen førstelagspillere forlater klubben før sommeren.

– Det har vært interesse for Shaqiri hvor flere europeiske klubber kunne tenkt seg lynvingen. Det er vanskelig å se for seg en overgang for han nå, trolig kan det være aktuelt i sommer på grunn av regelmessig spilletid og det nye kjøpet av Minamino.

Pearce mener ankomsten av Minamino kan gjøre at Shaqiri begynner å gruble.

– Det kan være han begynner å undre på hvilken posisjon han har i laget. En av Klopps beste egenskap er å få spillerne til å føle seg spesielle, men det er vanskelig over lang tid – spesielt når man ikke spiller så mye som man hadde ønsket.

Gratis til sommeren

Når det gjelder Adam Lallana, går engelskmannens kontrakt ut sommeren 2020 og vil da kunne gå gratis.

– Jeg tror situasjonen skaper hodebry for Klopp. i en ideell verden så vil han at Lallana skal signere ny kontrakt med klubben, kanskje bare en forlengelse på 12 måneder.

–Den økonomiske delen spiller også inn. Går han gratis til en ny klubb så vil han kunne motta en gigantisk sign-on-fee og kanskje en kontrakt på 3 år, avslutter Pearce.

Lallana selv fortalte tidligere denne måneden at kontraktsituasjonen ikke påvirker prestasjonene til 31-åringen.

– Det er enkelt å fortsette å jobbe for denne klubben. Jeg elsker å spille for verdens beste lag. Jeg har gitt 110 prosent for denne klubben i mange år og det vil aldri forandre seg, uansett hvordan min kontraktsituasjon ser ut.

Foto: Reuters / CARL RECINE