United-legendene: – Han var milevis bedre enn Paul Pogba

Will bcfc / Wikipedia

Wayne Rooney har avslørt at Ravel Morrison var mye bedre enn Paul Pogba da de to gikk gradene sammen i Manchester United-trøya.

– Han var strålende. Han var selvsikker. Han latterliggjorde Nemanja Vidic tre ganger i løpet av et minutt på en trening. Men han slet med livsstilen og miljøet, skriver Rooney i The Sunday Times.

Saken fortsetter under videoen

Morrison ble ansett for å være et av de mest spennende talentene i sin generasjon. Sir Alex Ferguson beskrev ham som den beste unge spilleren du noensinne vil se, ifølge Rio Ferdinand.

106 kamper på 10 år

Det ble imidlertid bare tre førstelagskamper for Morrison i United-trøya. I 2012 signerte han for West Ham, der ble han samme sesong utlånt til Birmingham. Deretter fulgte utlån til QPR og Cardiff før han i 2015 ble hentet permanent til italienske Lazio. I 2017 ble han utlånt på ny til QPR og mexikanske Atlas før Östersund kjøpte engelskmannen i 2019.

Tiden i den svenske klubben varte ikke lengre enn noen måneder. Morrison ble hentet permanent til Premier League og nyervervelsen Sheffield United. I januar ble han sendt på lån til Middlesbrough. Kontroversielle Morrison har kun spilt 106 kamper for 11 forskjellige klubber på 10 år.

Morrison på feil side

Videre skriver Rooney og Ferdinand at Morrison aldri klarte å tilpasse seg regler og retningslinjer.

– Jeg så Paul Pogba komme gjennom, Jesse Lingard, alle disse spillerne og Ravel var milevis bedre enn alle dem. Han er et bevis på at du ikke kan slippe unna det faktum at det er retningslinjer alle spillere må følge i profesjonell fotball. Andre spillere bor rett på kanten av reglene, men er akkurat innenfor og lykkes til slutt.

– Sir Alex Ferguson pleide å si, det vanskeligste i livet er å jobbe hardt hver dag. Glem all din evne og start hver dag på nytt. Hvis du kan jobbe hardt hver dag, i hvilken jobb du enn gjør, vil du få suksess, skriver Rooney og Ferdinand.

Morrison føyer seg inn i rekken av spillere man har hørt mange lovord om, men som aldri fikk utnyttet sitt fulle potensial.