United-legenden mener festing og dårlig drikkekultur ødela for Liverpool

Gary Neville, Sky Sports, England
Foto: Manchester United legend Gary Neville honoured by University of Salford/Wikipedia

Isak Brønseth

16. januar 2020

LiverpoolManchester UnitedPremier League

Gary Neville kommer med noen oppsiktsvekkende uttalelser i et intervju han har sammen med Liverpool-legenden Steven Gerrard.

I den siste episoden av Gary Nevilles program Soccerbox mimrer han tilbake til tidligere oppgjør sammen med Liverpool-legenden Steven Gerrard. Han mener noe av grunnen til at United var bedre på 90-tallet var at andre lag var mindre profesjonelle med tanke på festing og drikkekultur:

Saken fortsetter under videoen

– Ja, vi hadde et godt lag, men den største forskjellen var at vi var mer profesjonelle. Vi kuttet ut slikt før for eksempel Liverpool og Arsenal gjorde det, sier Neville.

Den tidligere høyrebacken vant åtte ligatitler med Manchester United. Han var lenge en sentral del av Sir Alex Fergusons vinnerlag. I dag har maktforholdet mellom de to klubbene endret seg Neville mener at det fysiske aspektet var utslagsgivende for oppgjørene før i tiden, og at nivået på motstanderne også ble høyere etter hvert som alkohol og festing ble kuttet ut.

– Det var ikke bare Liverpool, men det var hele ligaen. Før det hadde vi bokstavelig talt vunnet ligatitler på grunn av det fysiske aspektet. Vi holdt ut lenger enn andre lag, mye handlet rett og slett om det, mener Neville.

Gerrard er også enig i at forholdene rundt festing og alkohol var annerledes før i tiden i den engelske toppfotballen. For mange av Liverpool-spillerne var det veldig vanlig å dra ut på byen ganske ofte. Ikke før en viss franskmann fikk manager-rollen i klubben ved tusenårsskiftet mener at det ble fullstendig slutt på dette:

– Det var vanlig å gå på på byen nesten hver eneste helg. Jeg vet ikke hvor ofte de dro ut, men Gérard Houllier var mannen som tok tak i den kulturen og virkelig endret ting i Liverpool. Men dette skjedde ikke før rundt 1999-2000, sier Gerrard.

Søndag klokken 17:30 norsk tid spilles oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United på Anfield. Solskjærs gutter har fire poeng opp til Chelsea på fjerdeplass, mens Liverpool satser på å forlenge sin rekke med seire. Sist lagene møttes ble sluttresultatet 1-1 på Old Trafford i oktober.

Foto: Manchester United legend Gary Neville honoured by University of Salford/Wikipedia