United-legenden med overraskende utsagn om gamleklubben

Foto: Дмитрий Голубович / Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

1. november 2020

LiverpoolManchester UnitedPremier League

Manchester United-legenden Ryan Giggs frykter det kan ta fryktelig lang tid for klubben å vinne Premier League-tittelen igjen.

Giggs har vært med på å vinne alle titlene klubben har siden den engelske toppdivisjonen ble til Premier League. Nå er det syv år siden klubben sist vant tittelen.

Saken fortsetter under videoen

Den tidligere kantspilleren er redd det kan ta mange år før United gjenerobrer tronen i engelsk fotball.

– Før du vet ordet av det, kan det ha gått 15-20 år. Særlig hvis Jürgen Klopp og Pep Guardiola blir værende i ligaen i flere år til, forteller Wales-sjefen i et intervju med Liverpool-legenden Jamie Carragher i podkasten Greatest Game.

Kan gå i Liverpools fotspor

Giggs minnes godt hvordan erkerival Liverpool datt av tronen i en tid der de aller fleste trodde klubben skulle vinne titler sesong på sesong.

Etter storhetstiden på 1970- og 80-tallet, havnet Liverpool i skyggen av nettopp Manchester United i flere årtier. Liverpool vant Premier League først i sommer etter 30 års ventetid.

– United har ressursene og spillerne til å hevde seg, men vi har samtidig Liverpool som et eksempel. Da de vant i 1990, var de overbevist om at de kom til å vinne ligaen igjen snart. Selv for Klopp tok det fire og et halvt år før han greide det. Det tar lang tid, mener Giggs.

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
SUKSESS: Jürgen Klopp vant Premier League med Liverpool etter fire og et halvt år. Foto: Action Plus / David Blunsden

Manchester Uniteds beste liga-plassering etter forrige Premier League-tittel kom i 2017/18-sesongen. Da havnet klubben på 2. plass med manager Jose Mourinho som sjef.