United-legenden: – Jeg vil ikke at noen skal slite slik jeg gjorde

Norio NAKAYAMA / Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

30. april 2020

Manchester UnitedPremier League

Den tidligere Manchester United-spissen Andy Cole starter et forskningsfond som skal bidra til å forbedre nyretransplantasjoner og pasientens velvære.

48-åringen fikk nyresvikt i 2015 og gjennomgikk en livreddende transplantasjon for tre år siden. Nå snakker han ut om sykdommen.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg har vært mentalt sterk nok til å spille fotball, men dette er den tøffeste kampen jeg noensinne har måttet takle, sier den tidligere England-spissen til Sky Sports.

Cole forteller at den hardeste kampen skjer i hodet. Han vil hjelpe andre mennesker som er i lignende situasjon som han selv var i.

– Jeg vil ikke at noen skal slite slik jeg gjorde. Den mentale kampen er større enn det fysiske problemet. Hjernen din er den mektigste i verden. Målet mitt nå er å finne bedre måter å bidra til å gjøre livet bedre for mennesker som lever med nyresykdom eller en transplantasjon. Hvis jeg kan hjelpe noen andre, så gjør jeg nettopp det, forteller Cole.

– Jeg blir gal av det

Koronavirus-pandemien hjelper heller ikke. Cole forteller til den engelske avisen The Mirror, at kroppen kanskje ikke vil tåle å bli smittet av koronaviruset.

– Jeg vil ut, le med kameratene mine og spise middag ute. Jeg vet ikke når jeg kan gjøre noe av det igjen og jeg blir gal av det, forteller den tidligere United-spissen.

Andy Cole-fondet tar sikte på å skaffe minst 500.000 pund i løpet av de neste tre årene, med mental helse og velvære som to av hovedfokusene.