United-fansen har ønsket seg dette i lang tid. Nå kommer det nedslående nyheter

Ed Woodward, Manchester United, England
Foto: Reuters / Jason Cairnduff

Johannes Strand

5. mai 2020

Manchester UnitedPremier League

Ifølge pålitelige The Athletic ønsker ikke Manchester United å hente inn en sportsdirektør. Det er oppsiktsvekkende nyheter fra verdens største klubb.

Det er The Athletic som melder dette. Saken krever innlogging (abonnement).

Saken fortsetter under videoen

I lang tid har Manchester United-fansen ropt etter en sportsdirektør – et bindeledd mellom manageren og ledelsen i klubben. Gjerne en person som tar for seg spillerlogistikken og sørger for en rød tråd i den sportslige utviklingen. Nå kommer det nyheter fra balløya som vil skuffe mange United-supportere.

Laurie Whitwell i The Athletic, som vi anser som en pålitelig kilde, skriver at klubben ikke ønsker å ansette en slik direktør. De skal visstnok være fornøyd med dagens løsning. Slik det er nå er manageren personen som stort sett tar de avgjørelsene en sportsdirektør ville ha gjort eller bidratt med. Tidligere var dette vanlig i de fleste klubbene. Men i nyere tid ser man at en sportsdirektør ofte er å finne i de store klubbene.

Whitwell skriver også at Glazer-familien fortsatt har tillit til United-direktør Ed Woodward.

PS: Vi anser Whitwell for å være en pålitelig kilde/journalist. The Athletic er også et mediehus vi har stor tillit til. Stort sett refererer vi til de britiske journalistene/kildene vi stoler aller mest på. I de tilfellene vi er noe mer skeptisk, prøver vi så godt vi kan å understreke dette.