Trener for seg selv: Derfor har klubben fått nok av publikumsfavoritten

Arsenal, Chelsea, England
Foto: REUTERS / EDDIE KEOGH

Morten Haugdahl Lie

7. juli 2020

ArsenalPremier League

Arsenals midtbanespiller Matteo Guendouzi har trent for seg selv etter kampen mot Brighton 20. juni. Mikel Arteta skal ha fått nok av holdningene til franskmannen.

Det sier den anerkjente journalisten David Ornstein i podcasten «The Ornstein & Chapman Podcast».

Saken fortsetter under videoen

– Mikel Arteta har instruert Guendouzi til å trene alene med en fitness-trener på grunn av dårlig oppførsel, sier Ornstein.

Det var etter at fløyta gikk for fulltid i kampen mot Brighton, at Guendouzi gikk bort til spissen Neal Maupay og tok et skikkelig grep rundt halsen på Brighton-spilleren.

Bakgrunnen for Guendouzis reaksjon skal være at Brighton-spissen kom inn med en stygg takling på Arsenals keeper Bernd Leno tidligere i kampen. Leno ble skadet og måtte forlate banen etter taklingen.

På slutten av kampen ble Maupay matchvinner med en scoring på overtid. Da kokte det over for Arsenals midtbanespiller.

– Han ble kalt inn til et møte med Arteta og teknisk direktør Edu på London Colney etter kampen. Der imponerte han ingen av de to, og han har ikke kommet med unnskyldning etter dette møtet heller. Det er grunnen til at Arteta holder han unna resten av førstelaget, fortsetter Ornstein.

Ble irettesatt på treningsleir

Arsenal reiste på treningsleir i Dubai i vinterpausen. Der skal den franske midtbanespilleren nok en gang ha vist dårlige holdninger, ifølge Ornstein.

– Franskmannen ble irettesatt av både Arteta og Edu etter å ha vist dårlig oppførsel på treningsfeltet i Dubai.

Hendelsen Ornstein snakker om, skal være en krangel med en lagkamerat på treningsfeltet. Arteta måtte skille begge spillerne og senere ta en prat med Guendouzi som senere ble utelatt fra kamptroppen mot Newcastle i den første kampen etter pausen.

Arsenal har vunnet alle sine kamper etter Brighton-kampen og en vei tilbake til laget for franskmannen virker å være lang.

– Det har blitt snakket om å selge han de siste ukene. Han kan bli brukt i en byttehandel med Thomas Partey fra Atletico Madrid, men det er også andre store klubber som skal være interesserte.

Både Barcelona og PSG er blitt nevnt som interesserte i Guendouzi, ifølge flere engelske medier.

– Det er synd hvis han må forlate Emirates. Han er utvilsomt et stort talent og en begavet spiller, men det virker ikke som han er rett mann for Arsenal, forteller Ornstein.