Tilbakeblikk: 25 år siden det berømte sitatet til Alan Hansen

Foto: Snowmanradio/Wikipedia

Jørgen Haug

21. august 2020

FA CupManchester UnitedPremier League

Onsdag var det nøyaktig 25 år siden Alan Hansen sa «You can’t win anything with kids» etter at Manchester United tapte i seriepremieren mot Aston Villa. Samme sesong vant de røde djevlene både Premier League og FA-cupen.

Sir Alex Ferguson gjorde tøffe prioriteringer for å fornye laget sommeren 1995. Spillere som Paul Ince, Andrei Kanchelskis og Mark Hughes forlot alle Old Trafford for å få plass til yngre spillere. De ble erstattet med unge og egenutviklede spillere fra den berømte 1992-årgangen.

Saken fortsetter under videoen

David Beckham, Gary Neville, Nicky Butt, Paul Scholes og Phil Neville ble alle en viktig del av laget. I tillegg hadde man en ung Ryan Giggs som allerede hadde fått gjennombruddet.

Sitatet

Manchester United hadde akkurat tapt 3-1 mot Aston Villa i seriepremieren da Liverpool-legenden Alan Hansen var nådeløs i kritikken av Manchester United.

– Trikset er alltid å kjøpe når du er sterk, så Ferguson trenger å kjøpe spillere. Du kan ikke vinne noe med barn. Trikset for å vinne mesterskapet er å ha styrke og dybde. De har det bare ikke, sa Hansen etter kampen. 

Ni måneder senere satt Manchester United igjen med to prestisjetunge trofeer. I Premier League ble det seriegull etter at Newcastle ble hentet opp på slutten av sesongen. I tillegg ble det FA-cupseier etter at Alan Hansens tidligere klubb Liverpool ble beseiret i finalen.

Se det legendariske klippet under: 

Manchester Uniteds 1995/1996-lag ble det yngste laget til å vinne Premier League. Snittalderen på spillerne som spilte 10 eller flere kamper var 26 år og 137 dager.

Siden har rekorden blitt slått av Chelseas lag i 2004/2005-sesongen. Anført av unge spillere som Joe Cole, Frank Lampard og John Terry var snittalderen på deres lag 25 år og 312 dager.