Tidligere Premier League-profil kollapset under treningskamp

Foto: Светлана Бекетова/Wikipedia

Jørgen Haug

26. august 2020

AjaxEredivisieManchester UnitedPremier League

Tidligere Manchester United-spiller Daley Blind (30) kollapset under en treningskamp i går. Han ble tatt av banen umiddelbart, og skal etter forholdene ha det fint.

Det melder BBC. 

Saken fortsetter under videoen

Det var under en treningskamp mot Hertha Berlin at den nåværende Ajax-profilen Daley Blind kollapset. Nederlenderen ble i desember i fjor diagnostisert med en hjertesykdom etter å ha følt seg svimmel underveis i en Champions League-kamp mot Valencia.

Forsvarsspilleren var tilbake i aksjon på fotballbanen i februar etter å ha fått implantert en automatisk defibrillator (ICD). Det er en hjertestarter som blir tilbudt til mennesker som har hatt hjertestans eller en hjerterytmeforstyrrelse som kan føre til hjertestans.

– Etter forholdene bra

Ajax-trener Erik Ten Hag fortalte i etterkant at Blind følte seg «OK».

– Daley Blinds hjertestarter ble iverksatt. Han ble byttet av med en gang og føler seg OK nå, sa han til den nederlandske TV-kanalen Ziggo Sport tirsdag.

Nå skal 30-åringens hjerte grundig sjekkes før han begynner å trene igjen.

– Han føler seg etter forholdene bra. Nå vil han bli grundig sjekket og vi avventer resultatene av testene før treningen gjenopptas, sa klubben i en pressemelding onsdag.