Tidligere Premier League-dommer: – Åpenbart at jeg tok feil avgjørelse

Morten Haugdahl Lie

5. mai 2020

Manchester UnitedPremier LeagueTottenham

Tidligere Premier League-dommer Howard Webb har åpnet opp om den ene avgjørelsen han tok som han ønsker han kunne gjort annerledes.

Webb er ansett for å være en av de beste dommerne i det 21. århundre og dømte blant annet VM-finalen i 2010. Der er han beryktet for å ikke sende Nigel de Jong i garderoben etter å ha satt knottene i brystet til Xabi Alonso.

Til The Athletic forteller han imidlertid at det er en annen avgjørelse han angrer på at han gjorde.

– Det kunne ikke stemme

Hendelsen skjedde i 2009 i en kamp mellom Manchester United og Tottenham under et opphetet titteløp mellom United og Liverpool.

Tottenham gjestet Old Trafford og ledet 2-0 til pause takket være mål fra Darren Bent og Luka Modric. I 2. omgang gikk Michael Carrick ned i straffefeltet og dommer Webb blåste i fløyta og pekte på straffemerket.

Den engelske dommeren skjønte fort at han hadde tatt feil avgjørelse.

– Jeg ventet den vanlige flyktige appellen du får fra spillerne, ikke det enorme utseendet til absolutt forundring og utrolighet.

Det var synet han så i ansiktet fra Tottenhams keeper Heurelho Gomes, som hadde lagt Carrick i bakken.

– Det var åpenbart i løpet av sekunder at jeg hadde tatt feil avgjørelse. Det kunne ikke stemme, forteller Webb.

Reprisene viste tydelig at Gomes først var på ballen før Carrick gikk i bakken, men ingen av assistentdommerne så det. Cristiano Ronaldo hamret ballen i mål fra krittmerket, mens Wayne Rooney utlignet til 2-2 kort tid senere. Deretter sto Ronaldo, Rooney og Dimitar Berbatov for tre mål til og kampen endte 5-2.