Tidligere PL-profil gikk konkurs og prøvde å ta sitt eget liv

Foto: Reuters Photographer / REUTERS

Morten Haugdahl Lie

20. mai 2020

Aston VillaPremier League

Den tidligere Premier League-spilleren Lee Hendrie avslører at han prøvde å begå selvmord flere ganger etter at fotballkarrieren var lagt på hylla.

Det skriver den engelske avisen The Mirror.

Saken fortsetter under videoen

Fembarns-faren Hendrie, som tjente 30.000 pund i uken på toppen av sin karriere i Aston Villa, gjorde flere selvmordsforsøk etter at hans økonomiske lidelser eskalerte til det punktet at hans mors hus måtte tvangsselges.

Hendrie nådde bunnen i sitt liv for 10 år siden da hans eiendomsportefølje, som en gang var verdt 10 millioner pund, ble overbelastet av enorm gjeld.

– Jeg solgte eiendommer på den tiden, men boligmarkedet krasjet. Jeg kom til det punktet der jeg bare ønsket å avslutte det hele.

Ville ende alt

Han forteller at problemene begynte å gå utover flere enn han selv.

– Jeg falt dypt ned i depresjonen og endte opp med å gå konkurs, huset mitt ble overtatt, banken tok huset til mamma og det ødela meg totalt, forteller Hendrie, som gjorde en opptreden for England i 1998.

Fra der gikk det en vei med den tidligere midtbanespilleren.

– Jeg sto opp en dag og prøvde å drepe meg selv. Så våknet jeg koblet til en livreddende maskin, kroppen min hadde slått av. Deretter prøvde jeg å gjøre det igjen.

Gode og dårlige dager

Hendrie har fortsatt dager hvor han sliter og bruker blant annet antidepressiva. Han skammer seg over selvmordsforsøkene.

– Det var virkelig egoistisk av meg å gjøre det. Jeg har fått fem barn og prøvde å forlate dem, det er grusomt. Jeg følte bare at jeg hadde sviktet alle.

– Ting kan være fantastisk en dag eller en uke, men andre dager kan det snu. Jeg kan sitte i sengen i tre dager og ikke ønske å stå opp.

Engelskmannen fikk etterhvert jobb i Sky Sports og forteller at det har snudd om på livet hans.

– Jeg endte opp med å få meg en god jobb i Sky Sports. Jeg må takke mange mennesker som har hjulpet meg, avslutter den tidligere Premier League-spilleren.

Hendrie spilte 251 kamper for Aston Villa fra 1994 til 2007 og står med 27 nettkjenninger.