Tidligere Liverpool-spiller utestengt fra all fotball i fire måneder

Daniel Sturridge
Foto: Ruaraidh Gillies / Wikipedia

Isak Brønseth

2. mars 2020

ChelseaCrystal PalaceLiverpoolPremier League

Trabzonspor har terminert kontrakten til Daniel Sturridge. Nå får ikke 30-åringen spille fotball noen plass i verden før til sommeren.

Sturridge får ikke lov til å spille fotball igjen før juni i år på grunn av brudd på spillreglene. Engelskmannen var opprinnelig tildelt en straff på seks uker forrige sommer, men det engelske fotballforbundet anket avgjørelsen. Det skriver BBC.

Saken fortsetter under videoen

ifølge Sky Sports, har Sturridge også fått en bot på over 1,7 millioner kroner.

Videreformidlet insideinformasjon

30-åringen har blitt anklaget for flere forhold, blant annet for å ha videreformidlet insideinformasjon til sin bror om en mulig overgang til Sevilla i januar 2018.

Det skal også være snakk om to ytterligere anklager mot Sturridge.

– FIFA har bekreftet at suspensjonen vil gjelde over hele verden, skriver FA i en pressemelding.

Det ble med totalt syv mål på 13 kamper for den tidligere Chelsea -og Liverpool-spilleren for Trabzonspor. I tyrkiske Süper Lig spilte han ni kamper og scoret fire mål. Til tross for god statistiske tall er Sturridge nå ferdig i klubben, som for øyeblikket leder ligaen.

Begge parter enige

Selv om engelskmannen opprinnelig signerte en treårskontrakt med Trabzonspor sommeren 2019, er både klubb og spiller nå enige om å gå hver sin vei. Sturridge kan ikke signere for noen annen klubb før overgangsvinduet åpner igjen. Dette betyr at han vil være uten fast beite helt fram til sommeren.

I skyggen av Sørloth

Sturridge har måttet ta til takke med å leve i skyggen av sin norske spisskollega Alexander Sørloth. 24-åringen fra Trondheim er toppscorer i ligaen med hele 19 mål på 23 kamper for Trabzonspor, og er på lån fra Crystal Palace. Tonen var likevel god mellom de to, og Sørloth sa følgende om Sturridge i et intervju med TV2 i september i fjor:

– Han er en helt vanlig fyr. Han er kjempetrivelig med alle og prater med alle, så det er ikke noe stjernenykker. Jeg har møtt ganske mange store nå, men jeg har ennå til gode å møte noen som har skikkelige stjernenykker og tror at de er noe mer enn hva de er.

– Vi vil takke Daniel Sturridge for hans bidrag for klubben og ønsker han suksess i hans fremtidige karriere, skriver Trabzonspor på sin Twitter-konto.

Foto: Ruaraidh Gillies / Wikipedia