Supporterne danset av glede da han dro. Nå skal han prøve seg i Premier League igjen.

Jack Rodwell, Manchester City, England
Foto: Leon Queeley/Wikipedia

Jack Rodwell ble sett på som et av Englands største talent, men så gikk det veldig galt. Nå er han tilbake i Premier League.

Nylig ble det klart at 28-åringen Jack Rodwell er klar for Sheffield United. Midtbanespilleren har skrevet under på en seks måneder lang kontrakt med Premier League-klubben. I høst var den da klubbløse spilleren sterkt linket til italienske Roma, men nå har han altså endt opp på det øverste nivået i engelsk fotball igjen.

Saken fortsetter under videoen

Et stort talent

Rodwell var opprinnelig sett på som et av Englands aller største talent. Den gangen var han i Evertons. I 2012 ble han klar for Manchester City. Men det ble ingen suksess for Rodwell.

Lite spilletid gjorde at han tok turen til Sunderland sommeren 2014. Og det var starten på en nitrist historie.

Som kjent rykket Sunderland ned fra Premier League i 2016/2017-sesongen, før det ble nok et nedrykk året etter. Jack Rodwell ble sett på som et gigantisk bomkjøp. I sine 37 første kamper for Sunderland ble det ikke en eneste seier. Hans lukrative kontrakt gjorde irritasjonen blant supporterne og klubb enda større. Han tjente nemlig 40 millioner norske kroner i året (70 000 pund i uka på den tiden).

Tjente 40 millioner kroner – nektet å spille

Rodwell kom også i klinsj med manager Chris Coleman i Sunderland. Det endte med at Rodwell tjente millioner av kroner mens han nektet å spille for klubben.

Daily Mail skrev en lengre reportasje om Rodwells svært spesielle situasjon i Sunderland.

Sommeren 2018 forlot han endelig klubben. Neste stoppested ble Blackburn. Da overgangen var i boks danset Sunderland-supporterne av glede etter Rodwell-exiten, noe som beskriver hvor sterkt mislikt han var i byen.

Tilbake i Premier League

Etter en sesong for Blackburn i Championship var han klubbløs igjen sommeren 2019. Men nå er han altså klar for Sheffield United i Premier League. Allerede har han fått spilletid for klubben. Han fikk en time på banen i FA-cupens tredje runde mot AFC Fylde.

Faktisk har Rodwell tre A-landskamper for England i perioden 2011-2013.

Foto: Leon Queeley/Wikipedia