Supertalentet signerte ny kontrakt med klubben

Foto: Matthew Childs / Action Images via Reuters

Isak Brønseth

1. juli 2020

ArsenalPremier League

Bukayo Saka (18) har signert ny kontrakt med Arsenal. Unggutten har spilt flere kamper for førstelaget denne sesongen, og belønnes med ny avtale.

Klubben bekrefter selv på sin hjemmeside at Saka har signert en ny langtidskontrakt. Så langt har han spilt 33 kamper for Arsenal denne sesongen. 21 av dem har vært i Premier League.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg vil bare si unnskyld for at dette har tatt så lang tid. Jeg har sett hvor mye dette betyr for supporterne våre. Jeg har sett hvor lidenskapelige de er, og det betyr mye for meg å kunne gjøre dem glad. Det håper jeg å fortsette med framover, sa Saka til Arsenal Digital.

Saka er en allsidig spiller som stort sett kan spille overalt på venstre side av banen. Selv la han ut denne beskjeden på Twitter:

Fornøyd manager

Arsenal-manager Mikel Arteta var også storfornøyd med å kunne bekrefte at avtalen var i boks. Han mener dette er spesielt viktig siden Saka er et egenprodusert produkt fra klubben.

– Jeg er veldig glad. Han fortjener dette. Jeg synes han representerer alle verdiene Arsenal står for. Han har kommet opp gjennom akademiet og tilegnet seg respekt gjennom hardt arbeid. Saka har hatt stor fremgang både som spiller og person denne sesongen, sa Arteta.

Saka debuterte for Arsenal allerede i november i 2018 i et Europa League-oppgjør mot ukrainske FC Vorskla Poltava. Han har også spilt flere kamper aldersbestemte engelske landslag.

– Han er en spiller som er godt likt av sine lagkamerater. Jeg beundrer han for hans sult etter å bli bedre, og jeg mener dette er en perfekt avtale for han akkurat nå, fortalte Arteta.

Bukayo Saka satt på benken hele kampen da Arsenal rundspilte tabelljumbo Norwich City på Emirates Stadium onsdag kveld. London-klubben vant 4-0 etter to mål fra Pierre-Emerick Aubameyang, og ett mål hver fra Granit Xhaka og Cédric Soares. Sistnevnte spiller signerte også langtidskontrakt med klubben nylig.

Arsenal er for øyeblikket nummer syv på ligatabellen. De har 46 poeng, og er seks poeng bak byrival Chelsea som ligger på femteplass.