Superstjernen skal være nærmere en exit enn noen gang

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

14. januar 2021

ArsenalOvergangerPremier League

Mesut Özils tid i Arsenal ser ut til å nærme seg slutten etter de siste uttalelsene til Fenerbahces sportsdirektør Emre Belozoglu.

32-åringens kontrakt utløper på slutten av sesongen, men hans representanter har holdt samtaler med Fenerbahce, samt DC United, om en overgang i januarvinduet.

Saken fortsetter under videoen

Nå heller det mot en overgang til tyrkiske Fenerbache for den kreative midtbanespilleren, i hvertfall hvis man skal tro klubbens sportsdirektør, ifølge Sky Sports.

Vi hadde et møte med ham og hans agent. Det skjer sakte, men Mesut er nærmere Fenerbache enn noen gang. Det faktum at Mesuts barndomsdrøm fortsatt lever, har gjort dette mulig for første gang.

ETTERTRAKTET I TYRKIA: Özil har en høy stjerne blant Fenerbache-supporterne. Foto: Wikipedia

Belozoglu legger imidlertid ikke skjul på superstjernen må ned i lønn for at klubben skal finansiere han.

Fenerbahce, eller noen annen klubb, har ikke råd til å betale lønn på 4-5 millioner euro til fotballspillere lenger. Vi kommer aldri til å betale beløp som vil forstyrre økonomien i Fenerbahce eller påvirke andre spillers lønn, vi har ikke råd til det, forteller den tidligere Newcastle-spilleren.

Kan forhandle med andre klubber

Arsenal-manager Arteta utelukker heller ikke at assistkongen kan forlate klubben i januar.

Jeg vet ikke hva som kommer til å skje. Nå er han åpenbart fri til å forhandle med andre klubber. Vi vil diskutere internt hva som er den beste situasjonen for ham i nær fremtid, både med spilleren og agenten. Det fortalte Arteta tidligere denne måneden.

IKKE BRUK FOR ÖZIL: Mikel Arteta valgte å ikke registrere midtbanespilleren for Premier League-spill denne sesongen. Foto: Matthew Childs / Action Images via Reuters

Özil ble hentet til Arsenal fra Real Madrid i 2013. Tyskeren har scoret 44 mål og levert 77 målgivende pasninger på 254 kamper for Arsenal.