Stor utvikling i saken om årets Premier League-sesong. Nå går det mot en avgjørelse

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Johannes Strand

28. april 2020

Premier League

Den engelske regjeringen er i samtaler med Premier League om å få i gang fotballen så fort som overhodet mulig, ifølge Oliver Dowden.

Det skriver flere britiske medier, deriblant Daily Mail.

Saken fortsetter under videoen

Oliver Dowden er kulturpolitiker i England. Han røper mandag ettermiddag at regjeringen er i samtaler med Premier League om å få i gang fotballen så fort som mulig.

I underhuset ble han mandag sitert på at de har et mål om å få spilt Premier League-fotball så fort som mulig.

– Jeg har personlig vært i samtaler med Premier League om å få i gang fotballen igjen så snart som mulig for å støtte hele fotballsamfunnet, sa Dowden.

Det snakkes ifølge Daily Mail om at det hele vil bli spilt bak lukkede dører. Da vil det involvere 40 spillere, 32 trenere og medisinsk personell fra de to lagene som spiller mot hverandre. I tillegg vil 12 kampfunksjonærer, mellom seks og åtte leger og medisinsk personell, tre Premier League-tjenestemenn og 130 eller flere mediepersonell være tilstede. Det kan imidlertid bli noen flere som vil være tilstede under kampene. Fortsatt er det knyttet usikkerhet til det endelige antallet.

Målet er å gjenoppta fotballen 8. juni, før det hele skal fullføres før slutten av juli i sommer. Også dette er noe som naturligvis kan bli endret. Ingen vet hvordan dette vil ende, men det jobbes febrilsk for å finne en løsning. Alle parter ønsker å få fullført årets sesong hvis det er forsvarlig.

Premier League-kamper har ikke blitt spilt siden midten av mars i år. Over 20 000 mennesker har mistet livet på grunn av koronaviruset i Storbritannia.