Stiller med «barna» i omkampen – ikke imponert over FA

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Morten Haugdahl Lie

27. januar 2020

League OneLiverpoolPremier LeagueShrewsbury

Liverpool spilte 2-2 og uavgjort mot Shrewsbury i FA cupens 4. runde. Det betyr omkamp på Anfield i et ellers hektisk kampprogram for Jürgen Klopps menn.

Liverpool spilte med et U23-preget mannskap, selv om spillere som Fabinho, Lovren og Minamino også startet kampen. Etter å ha tatt ledelsen 0-2, våknet laget fra League one og utlignet til 2-2.

Saken fortsetter under videoen

Frustrert Klopp

Omkampen skal spilles tirsdag 4. februar, og etter kampen fortalte Jürgen Klopp akkurat hva han mente om det.

– Vi skal egentlig ha 14 dagers vinterpause etter kampen mot Southampton 1. februar. Jeg kommer til å spille «barna» mot Shrewsbury for å sikre at førstelagsspillerne får den pausen de skal ha. Det virker som de (FA), ikke bryr seg.

– Vi må respektere spillernes velferd. De trenger hvile. De trenger mental hvile og de trenger fysisk hvile, det er det vinterpausen handler om, sier tyskeren.

Klopp hintet også til at Liverpools U23-sjef Nick Critchley, vil stå på sidelinja og lede laget i omkampen.

Klubbene ble informert

Klopps kommentarer skal ha blitt mottatt med skuffelse i FA, det melder Goal.

Sjefene i Football Association (FA), gikk mandag ut å insisterte på at alle Premier League-klubbene ble advart på forhånd. Eventuelle omkamper kunne bli lagt til vinterpausen.

FA understreker også at Liverpool fortsatt får 11 dagers hvile til tross for omkamp mot Shrewsbury.

Klopp har brukt U23-spillere i både Carabao-cup og FA-cup denne sesongen. Han innrømmer at de to cupene ikke blir prioritert.

– Med et så tett kampprogram må vi hvile spillere der vi kan. Dette er beslutninger vi har gjort på forhånd, sier Klopp.

Mener Liverpool bør få bot

Dailymail skriver mandag at Accrington Stanley-eier Andy Holt, slår tilbake mot Klopp.

– Dette er en kamp FA må vinne. Liverpool burde få bot, denne konkurransen er for alle. Hvis ikke FA kan stå opp og ta denne kampen så må muligens myndighetene gjøre det.

Flere Premier League-klubber får en kortere vinterpause. Både Newcastle, Tottenham og Southampton må spille omkamper i FA-cupens 4. runde i starten av februar.

Foto: Action Plus / David Blunsden