Smertefullt tap for United: Den gode bortestatistikken tok slutt

Leicester City vant 4-2 mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United lørdag.

Dermed står Manchester United med to tap og 14 poeng etter åtte serierunder i Premier League. De rødkledde tok først ledelsen etter 19 minutter da Mason Greenwood satte ballen i mål på lekkert vis fra utenfor sekstenmeteren.

Men gleden varte ikke lenge for Solskjærs mannskap. Bare ti minutter senere utlignet Youri Tielemans for Leicester City etter slurv i United-forsvaret.

Og etter hvilen ble vondt til verre. Çağlar Söyüncü sørget først for at Leicester tok ledelsen. Noen minutter senere utlignet Marcus Rashford, men Leicesters toppscorer Jamie Vardy var rask med å sende hjemmelaget tilbake i føringen.

På overtid fikk Leicester tildelt et frispark i god posisjon, og 23 år gamle Patson Daka, som ble byttet inn tidligere i kampen satte ballen i mål bak David De Gea. Dette er første gang i historien at en spiller fra Zambia scorer mål i Premier League.

Første gang siden januar i fjor

Dette er Manchester Uniteds første tap på bortebane i ligaen på 29 kamper. I januar i 2020 tapte de 2-0 mot Liverpool på Anfield, men siden dette har de vært ubeseiret på fremmed gress fram til nå.

Det er også første gang på 48 år at Leicester City slår Manchester United to ganger på rad i ligasammenheng. Dette skjedde sist i 1973.

Leicester vant 2-1 på Old Trafford da lagene møttes sist den 11. mai i år.