Slaget om Nord-London: Arsenal-sjefen mener Spurs ikke er tittelkandidater enda

Foto: Matthew Childs / Action Images via Reuters

Morten Haugdahl Lie

5. desember 2020

ArsenalPremier LeagueTottenham

Mikel Arteta mener Tottenham gjør ting på den riktige måten denne sesongen, men insisterer på at det er for tidlig å si om de er tittelkandidater eller ikke.

Arsenal drar til Tottenham Hotspur Stadium søndag. Et tap der vil gjøre at Arsenal er 11 poeng sine rivaler. Mens Arsenal har tapt halvparten av sine 10 Premier League-kamper så langt denne sesongen, troner Jose Mourinhos Spurs øverst på tabellen.

Saken fortsetter under videoen

Tottenham er ubeseiret på de siste seks Premier League-kampene mot Arsenal på hjemmebane siden 0-1 tapet i mars 2014. Det er deres lengste ubeseirede rekke mot Arsenal siden en rekke på ni kamper mellom januar 1960 og januar 1968, skriver Sky Sports.

Harry Kane, Fabinho, Joel Matip, Liverpool og Tottenham, England
GODE TIDER: Tottenham har spilt strålende fotball denne sesongen. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

På fredagens pressekonferanse forteller Arsenal-sjefen at han er fullstendig klar over Tottenhams gode sesongstart.

– Jeg tror det er veldig tidlig av sesongen å se hvem som er tittelkandidater eller ikke. Du kan si at Spurs er i den posisjonen de er i fordi de gjør ting på riktig måte for øyeblikket.

Det har også vært en stor forskjell på angrepskvaliteten mellom de to lagene fra Nord-London denne sesongen.

Arsenal har scoret bare 10 mål så langt denne sesongen. Bare Burnley, Sheffield United og West Bromwich har scoret færre. Kaptein Pierre-Emerick Aubameyang har ikke scoret fra åpent spill i ligaen siden første runde mot Fulham.

MÅLTØRKE: Pierre-Emerick Aubameyang har bare scoret to mål denne sesongen. Foto: Paul Childs / Reuters

I kontrast har Tottenham levert strålende angrepsspill med både Harry Kane og Heung-Min Son i glitrende form. Son har ni mål mens Kane har syv mål og ni assist.

– De er i strålende form for øyeblikket, de er fulle av selvtillit og du kan se hvor mye tro de har på det de gjør. De har gjort det veldig bra, og det er grunnen til at de er der de er, sier Arteta.

Nord-London-derbyet spilles søndag klokken 17:30.

Les også:

Ute med skade: Superstjernen kan miste Nord-London-derbyet