Skulle ta rivalens rekord – nå er nok en annen rekord mer sannsynlig

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

14. april 2001 sikret Manchester United ligatittelen i Premier League. Det er den foreløpig tidligste datoen et lag har sikret seg trofeet. Liverpool var godt i rute til å ta rekorden fra rivalen. Nå ser det derimot ut til at den motsatte rekorden er mer aktuell.

Manchester United innehar altså rekorden for den tidligste datoen en klubb har avgjort Premier League. Tittelen ble sikret etter to sene mål fra Ryan Giggs og Paul Scholes i 4-2-seieren hjemme mot Coventry. Dwight Yorke hadde tidligere i kampen tegnet seg på scoringslista to ganger – det samme hadde gjestenes John Hartson.

Saken fortsetter under videoen

Byrival Manchester City var nær ved å ta rekorden i triumfsesongen for to år siden. Guardiolas menn avgjorde Premier League 15. april, etter at United gikk på et forsmedelig nederlag hjemme mot bunnlaget West Bromwich. City hadde dagen i forveien feid Tottenham av gresset på Wembley.

Se listen (Kilde: OptaJoe) over de tidligste avgjørelsene i Premier League under.

Image

Det begynner faktisk å bli flere uker siden Liverpool egentlig kunne ha sikret Premier League-trofeet – til Manchester United-fansens fortvilelse. På grunn av koronaviruset kan utvilsomt United-fansen fastslå at rivalen fra Merseyside ikke har muligheten til å ta rekorden i år.

I stedet er det nok mer aktuelt at Liverpool kan bli det første laget som sikrer Premier League-tittelen etter at kalenderen har passert mai. Hvis det skjer, kan Liverpool-fansen i det minste konstatere at det vil være en rekord som vil stå seg en stund.