Sjekk Everton-statistikken etter trenerbyttet

Foto: Светлана Бекетова / Wikipedia

Jørgen Haug

9. februar 2020

Crystal PalaceEvertonPremier League

Carlo Ancelotti ble presentert som Everton-trener like før avspark mot Arsenal 21. desember. Noen dager senere, på Boxing Day, ledet italieneren laget for første gang. Hittil har den meritterte treneren ledet laget i åtte Premier League-kamper. Det har gitt fem seire.

Fem seire er faktisk akkurat det samme antallet trepoengere som laget hadde tatt på sesongens 18 første kamper. Nå er de et av Premier Leagues formlag:

Saken fortsetter under videoen

Denne statistikken fra OptaJoe ble levert i forkant av lørdagens seier mot Crystal Palace hjemme på Goodison Park. Det betyr at laget nå har tatt 17 av 24 mulige poeng etter Ancelottis inntreden.

Lørdagens kamp endte 3-1 etter scoringer av Bernard, Richarlison og Calvert-Lewin. Christian Benteke (!) scoret for Crystal Palace. Hans første siden april i fjor.

Målfarlig angrepsspiller

Dominic Calvert-Lewin står nå med 11 nettkjenninger i ligasammenheng. Det er første gang for en engelsk Everton-spiller siden Andrew Johnson scoret like mange tilbake i 2006/07-sesongen.

Ellers er det verdt å merke seg at seks av Calvert-Lewins ligamål har kommet siden Ancelotti tok over Everton-skuta.

Med i kampen om Champions League

Den gode formen gjør at Merseyside-laget for alvor har meldt seg på i kampen om topp fire og Champions League-plass neste sesong. Akkurat nå er det fem poeng opp til Chelsea, som innehar fjerdeplassen. Frank Lampards menn har riktignok én kamp mindre spilt.

Det er uhyre tett rundt Everton på tabellen. Hvis Ancelotti og hans menn opprettholder den gode formen kan det bli en morsom vår for Everton-supporterne.

Foto: Светлана Бекетова / Wikipedia