Sjekk denne spesielle statistikken fra Premier League

Wolverhampton, Molineux Stadium, England
Foto: Reidmail/Wikipedia

I følge statistikk levert fra Altomfotball.no har det blitt scoret 664 mål så langt i årets sesong av Premier League. Av disse har 304 mål kommet i førsteomgangen, mens de resterende 360 har blitt satt i mål etter pause. Hos de fleste lag er målene relativt jevnt fordelt utover omgangene, men det er et par lag som skiller seg ut.

Crystal Palace er ett av de. Til sammen har Roy Hodgsons mannskap tegnet seg på scoringslista 22 ganger. 17(!) av disse nettkjenningene har kommet etter pause. De har ikke opplevd å score i det første kvarteret hittil i sesongen. Straffescoringen til Luka Milivojevic hjemme mot Norwich i september er faktisk eneste gang Crystal Palace har scoret den første halvtimen.

Saken fortsetter under videoen

10 av Crystal Palace sine 22 mål har kommet det siste kvarteret av kampene. Selv om dette tradisjonelt sett er kampenes mest målrike kvarter, er det en oppsiktsvekkende statistikk.

Tungstartende ulver

Et annet lag som har vært merkbart farligere foran mål de siste 45 minuttene, er Wolverhampton. Ulvene har kun scoret 9 mål før pause hittil i sesongen 2019/20. Etter pause har det derimot blitt hele 26 grunner til å juble for scoring. Det utgjør nesten 75 prosent av de totalt 35 nettkjenningene til Espirito Santos menn.

Wolverhampton har scoret hele 12 mål det siste kvarteret. Det er for eksempel dobbelt så mange som Tottenham (38 mål totalt) har gjort i samme tidsrom.

Hva man skal hente ut av slik statistikk er ikke godt å si. Kanskje kan det ha en symbolsk verdi for lagene når kampene går mot slutten. Kanskje har det ingenting å si. Oppsiktsvekkende er det uansett.

Foto: Reidmail/Wikipedia