SISTE: IFAB gir grønt lys for denne regelendringen

Old Trafford, Manchester United, England
Foto: Johannes Strand

Morten Haugdahl Lie

22. oktober 2020

Premier League

International Football Association Board (IFAB), er positive til å innføre en ny regel som omhandler større beskyttelse av spillerne.

Fotballens lovgivere har gitt grønt lys til å teste ut et ekstra bytte hvis en spiller pådrar seg en hjernerystelse.

Saken fortsetter under videoen

Regelen kan bli tatt i bruk allerede i januar før den offisielt blir introdusert fra starten av neste sesong, skriver britiske Mirror.

IFAB har konkludert med at spillerens sikkerhet må prioriteres, og at det kreves en ny tilnærming til hodeskader.

– Medlemmene anbefaler videre konsultasjon, i samarbeid med FIFAs medisinske underavdeling og andre interessenter. Dermed kan vi legge til rette for å prøve ut regelen fra januar 2021 for enhver liga som er interessert i å delta, skriver IFAB i en pressemedling.

Concussion Expert Group (CEG) legger vekt på at beskyttelsen av spillere er hovedmålet. De mener det er nødvendig med en klar og enhetlig tilnærming som kan fungere effektivt på alle nivåer i spillet.

– CEG er enig i at bruk av «hvis du er i tvil, ta dem ut»-filosofien ville være den beste løsningen for å beskytte helsen til fotballspillere.

Enhver introduksjon av hjernerystelse-bytter i Premier League vil sannsynligvis bli støttet av FA som har gjort forskning på hjerneskader.

Den endelige avgjørelsen blir tatt på IFABs årlige forretningsmøte i desember.