Sir Alex avslører det beste laget han noen gang har møtt som manager: – De var uspillbare

Foto: Austin Osuide/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

16. desember 2020

Manchester UnitedPremier League

Det skjedde ikke ved for mange anledninger gjennom skottens manager-karriere i europeisk fotball, men det var en gang at Sir Alex Ferguson måtte innrømme at hans lag tapte for et mye bedre fotballag.

Gjennom årene med Ferguson på trenerbenken, var United et lag som nesten hver sesong endte opp med trofeer i hendene. Men i 2011 skulle de møte en spansk seiersmaskin i Champions League-finalen.

Saken fortsetter under videoen

Manchester United kom inn til finalen, med et element av en hjemmefordel da finalen ble spilt på Wembley Stadium.

Motstander var Pep Guardiola og Barcelona. Spanjolene gikk seirende fra finalen med 3-1 og hadde full kontroll mot Fergusens mannskap. Etter kampen fortalte skotten at det var en fullt fortjent seier for det beste laget i Europa.

– De er de beste i Europa, ingen tvil om det. I min tid som manager vil jeg si at de er det beste laget vi har møtt, sa Ferguson etter finalen i 2011.

UNITED-HELT: Ferguson tilbrakte hele 27 år i Manchester United. Foto: Wikipedia

– De gjorde størst inntrykk på meg

Nå ser det ut til at tiden ikke har nedtonet synet på Guardiolas fryktede Barcelona på den tiden. Etter å ha blitt utnevnt til trener for Ballon d’Or Dream Team, ble Ferguson spurt av France Football om hvilket lag som lignet mest på drømmelaget. Svaret hans var klinkende klart.

– Det laget som gjorde størst inntrykk på meg er det Barcelona-laget vi møtte på Wembley, med Manchester United, i finalen i Champions League 2011. De var uspillbare, fortalte Ferguson.

Dette er tidenes drømmelag med Ferguson som sjef:

En jury bestående av 140 journalister har kåret de elleve beste fotballspillerne gjennom tidene, og vinnerne ble presentert mandag. 110 spillere var nominert.

På grunn av koronapandemien ble det ingen Ballon d’Or-utdeling i 2020.