Sesongen kan være avhengig av et dristig forslag: Disse klubbene nekter

West Ham United
Foto: REUTERS / Ian Walton

Morten Haugdahl Lie

9. mai 2020

Premier League

Flere Premier League-klubber stemmer i mot forslaget om nøytrale arenaer. Det kan uansett bli en realitet fra og med neste sesong.

Sky Sports skriver at Premier League advarer klubbene om at spill på nøytrale arenaer uansett kan bli iverksatt fra og med neste sesong.

Saken fortsetter under videoen

Brighton, West Ham, Watford, Bournemouth, Aston Villa og Norwich skal være klubbene som stemmer mot. Klubbene mener blant annet at hjemmefordelen spiller en alt for stor rolle i kampen om overlevelse.

De samme klubbene er også lunken til å fortsette årets sesong. Minst 14 klubber må stemme for forslaget om å spille på nøytrale arenaer for at forslaget i det hele tatt skal iverksettes denne sesongen.

Liverpool-legenden undrer

Jamie Carragher mener de seks klubbene ikke har gode nok argumenter.

– For et par uker siden skrev jeg en avisartikkel om at de seks nederste klubbene la frem grunner til at ligaen ikke skulle fortsette. Det var legitime grunner. Jeg tror alle i Premier League delte dem, med tanke på fansikkerhet, spillersikkerhet, testing, og NHS.

– Det som virkelig overrasket meg på forrige møte, var at klubbene ikke var imot nøytrale arenaer så lenge ingen lag rykket ned. Da var det greit å spille på nøytrale arenaer. Jeg tror lagene i bunnen mistet litt sympati etter det, sier engelskmannen.

Premier League-møtet starter kun timer etter at regjeringen har kunngjort den siste gjennomgangen av koronavirus-restriksjonene på mandag.