Scoringstørken over for Ronaldo da Manchester United omsider seiret

Morten Haugdahl Lie

15. februar 2022

BrightonManchester UnitedPremier League

Etter tre kamper uten seier i alle konkurranser kunne endelig United-fansen juble for tre poeng igjen.

Manchester United startet best i første omgang, og hadde flere gode muligheter mot et noe nonsjalant Brighton-lag.

Likevel var det Brighton som fikk kampens første store sjanse. Gross fikk tredd gjennom Moder som prøvde seg med et skudd fra skrått hold. De Gea hadde imidlertid kontroll i korthjørnet.

To minutter var Ronaldo frampå. Portugiseren fikk spilt fri Sancho til venstre, som prøvde å bøye ballen i hjørnet. En god Sanchez i Brighton-buret klarte å stoppe forsøket.

Like før pause fikk Brightons Yves Bissouma en enorm sjanse til å sende bortelaget i føringen. Midtbanespilleren ble spilt alene mot De Gea, men fikk ikke satt skuddet på mål.

David de Gea, Manchester United, England
STRÅLENDE KAMP: David De Gea vartet nok en gang opp med gode redninger for United. FOTO: Reuters/Craig Brough

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Ut i hundre etter hvilen

Seks minutter ut i andre omgang kom endelig den forløsende scoringen for Manchester United.

Bissouma mistet til McTominay som takler ballen videre til Ronaldo. Spissen avanserer et par meter før han klemmer til. Skuddet fra 17 meter er knallhardt og suser i hjørnet bak en sjanseløs Sanchez.

Bare to minutter senere var bortelaget igjen i trøbbel. Dunk og Webster kløner det til like utenfor egen 16-meter, til slutt er Dunk nødt til å rive ned Elanga som er på vei i gjennom alene med Sanchez.

Midtstopperen belønnes først med det gule kortet, men etter en VAR-sjekk blir det gule omgjort til rødt.

UTVIST: Lewis Dunk måtte forlate Old Trafford etter 53 minutter. Foto: Wikipedia

Brighton nære til tross for United-dominans

Kampbildes endres på Old Trafford, og United fikk flere enorme sjanser til å gå opp til 2-0, uten at disse ble tatt vare på.

Brighton hadde imidlertid ikke gitt opp, og etter 77 minutter fikk Moder sendt i vei et skudd i tverliggeren bak De Gea.

United bød på flere fine angrep de siste minuttene, og fikk den etterlengtede 2-0 scoringen seks minutter på overtid.

Bruno Fernandes spilles i gjennom, og har hele Brightons banehalvdel for seg selv. Portugiseren gjør ingen feil alene med Sanchez og punkterer kampen for vertene.

Manchester United's Bruno Fernandes
PUNKTERTE KAMPEN: Bruno Fernandes sikret seieren på overtid. Foto: Jason Cairnduff / Action Images

Tre nye poeng betyr at United klatrer opp på den viktige fjerdeplassen i Premier League, to poeng foran West Ham på femteplass.