Så mye tjener de norske Premier Leauge-stjernene

Joshua King, Bournemouth, England
Foto: Action Plus / Simon West

Johannes Strand

18. januar 2020

Aston VillaBournemouthNorwichØkonomiPremier League

Joshua King er den norske spilleren som tjener klart mest i Premier League. Vi har sett på årslønna til de tre nordmennene som spiller i ligaen.

Nettstedet Spotrac har samlet sammen en hel god del informasjon om Premier League-spillernes lønninger og bonuser. Vi har tatt en nærmere titt på hva de tre norske stjernene tjener.

Saken fortsetter under videoen

Bournemouths Joshua King tjener klart mest av de norske spillerne. Han har en årsinntekt på 2,34 millioner pund. Med dagens kurs tilsvarer det cirka 27 millioner norske kroner. Kings kontrakt går ut sommeren 2021. På listen over alle spillerne i ligaen, finner vi King på 216. plass.

Målvakt og Aston Villa-spiller Ørjan Nyland har en årsinntekt på 1,04 millioner pund i året. Det tilsvarer omkring 12 millioner norske kroner med dagens kurs. Nylands kontrakt varer frem til sommeren 2021. På listen over de som tjener mest i Premier League finner vi keeperen på en 386. plass.

Alexander Tettey, som spiller for Norwich, har en årsinntekt på 676 000 pund. Det tilsvarer cirka åtte millioner norske kroner i året med dagens kurs. Kontrakten til den trønderske veteranen går ut til sommeren. Tettey er nummer 432 på listen over de som tjener mest i Premier League.

Fikk du med deg disse sakene?

Her er Premier Leagues best betalte 11er

Disse har høyest lønn i Premier League

Så mye tjener den svært upopulære United-sjefen

United nummer tre på pengelisten i Europa – spansk lag troner øverst

Foto: Action Plus / Simon West