Så mange poeng trenger Liverpool for å oppnå sin store PL-drøm

Virgil Van Dijk, Liverpool, England
Foto: Action Plus / Alessandro Garofalo

Johannes Strand

26. januar 2020

LiverpoolPremier League

Endelig kan Liverpool sikre seg sitt første Premier League-trofé. Men da må de sikre seg 27 poeng på 15 kamper.

Det gjenstår 14 serierunder av denne Premier League-sesongen. For øyeblikket er det Liverpool som topper ligaen med klar margin. Ned til serietoer Manchester City er det hele 16 poeng.

Saken fortsetter under videoen

Trenger 27 poeng

Det vil si at Liverpool har en gylden mulighet til å vinne sitt første Premier League-trofé i historien. For å gjøre det trenger de nå 27 poeng på de 15 siste kampene. Det kan naturligvis holde med færre poeng også, men med 27 poeng har de sikret seg PL-trofeet.

Liverpool har én kamp mindre spilt enn Manchester City. Vinner de den hengekampen, øker naturligvis sjansen enda mer for et seriemesterskap til de røde fra Merseyside. Den 18. serierunden (hengekampen, red. anm.) mot West Ham skal spilles 29. januar.

Kan bli seriemesterskap nummer 19

Det er fort gjort å bli totalt historieløs når man snakker om Premier League og seriemesterskap. Liverpool har hele 18(!) seriemesterskap opp gjennom årene. Det siste kom i 1989/1990. Premier League ble imidlertid innført i 1992/1993-sesongen. Tre år etter Liverpools siste seriemesterskap.

Nå tyder alt på at Jürgen Klopp og hans menn endelig skal vinne det gjeve trofeet. 30 år etter forrige gang de jublet for et seriemesterskap.

Foto: Action Plus / Alessandro Garofalo