Ronaldo-intervjuet: Trekker frem tre United-spillere med god mentalitet

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

17. november 2022

Manchester UnitedPremier League

Cristiano Ronaldo forteller i sjokkintervjuet med Piers Morgan at dagens fotballspillere mangler profesjonaliteten som han har hatt hele karrieren. I United-garderoben finner han bare tre spillere som kan vise til en god mentalitet.

Portugiserens intervju med Morgan har tatt verden med storm de siste dagene.

Saken fortsetter under videoen

Ronaldo har kommet med ramsalt kritikk til alt fra Manchester Uniteds manager, eiere, tidligere lagkamerater og utvikling innad i klubben.

Nå tar han et oppgjør med profesjonaliteten til dagens spillere. Ronaldo ble raskt kjent for sin profesjonalitet og mentalitet, og måten han har tatt vare på kroppen sin på gjennom kosthold og trening, er noe utenom det vanlige.

I intervjuet forteller han at han hele tiden så opp til og prøvde å lære mest mulig av de mest rutinerte spillerne i Manchester United, da han selv var en ung spiller.

– Det er synd at de unge spillerne i dag, som har de beste eksemplene foran øynene deres, ikke følger dem. Da jeg var 18, 19, 20 år så jeg alltid til de beste spillerne – Giggs, Keane, Van Nistelrooy, Ferdinand. Slik har jeg fått den suksessen jeg har hatt og holdt på så lenge som jeg har gjort, sier han.

UNG RONALDO: Cristiano Ronaldo mener de unge spillerne i dag ikke følger de eldre rutinerte. Foto: Wikipedia

37-åringen mener kulturen er annerledes nå enn før, og forteller at dette hindrer dagens spillere fra å oppnå potensialet sitt.

– Sulten er annerledes. Nå om dagen får de alt på et sølvfat. Alt er enkelt for dem. De lider ikke – og de bryr seg ikke.

Mye tyder på at Ronaldo ikke bare peker på de unge spillerne. Han trekker fram bare tre spillere i United som han mener er profesjonelle og har en god mentalitet.

– Diogo Dalot. Han er ung, men veldig profesjonell. Jeg er ikke i tvil om at han vil ha en lang karriere. Han er smart, intelligent og veldig profesjonell.

Han nevner også nyankomne Lisandro Martinez og Casemiro som to andre profesjonelle spillere i dagens Manchester United-stall.

Les også:

Brentford-profil anklages for over 200(!) brudd på gambling-reglene