Rekordfest da Liverpool ydmyket Crystal Palace på bortebane

Jørgen Haug

19. desember 2020

Crystal PalaceLiverpoolPremier League

Liverpool leverte festfotball da Crystal Palace ble nedsablet med sifrene 0-7 på Selhurst Park lørdag. Det ga flere rekorder.

Takumi Minamino åpnet scoringsballet etter to minutter da han satte inn sitt første Premier League-mål. En drøy halvtime senere doblet Sadio Mané ledelsen da han endte en ni kamper lang måltørke. Like før pause var det Roberto Firmino som skulle sørge for 0-3 da han avsluttet en fantastisk kontring på vakkert vis.

Saken fortsetter under videoen

Dermed var et effektivt Liverpool tre mål foran etter en førsteomgang som var forholdsvis jevnspilt. Etter pausen var gjestene derimot det klart beste laget, og utover omgangen var det eneste spørsmålet hvor stor seieren skulle bli. Henderson satte inn 4-0, før Firmino gjorde seg til tomålsscorer. Mohammed Salah startet kampen på benken, men kom inn 35 minutter før slutt og fikk være med på leken. Egypteren hadde først den målgivende pasningen på Firminos andre scoring, før han selv satte to baller i nettet bak Guaita.

Statistikkfest

Statistikk-leverandøren på Twitter-kontoen Optajoe fikk det travelt mot slutten av oppgjøret etter hvert som målene rant inn bak Vicente Guaita i Palace-målet. La oss ta noen av de mest oppsiktsvekkende faktaene.

• Det er første gang i klubbens historie at Crystal Palace har sluppet inn syv mål på hjemmebane.
  • Det var syv ulike spillere som assisterte hver sin scoring på Selhurst Park (Mané, Firmino, Robertson, Alexander-Arnold, Salah, Matip & Oxlade-Chamberlain). Det har aldri skjedd før i PL-historien.
  • Året var 1989 forrige gang Liverpool vant en ligakamp med minimum syv måls margin. Forrige gang var for øvrig også mot Crystal Palace. Da ble det 9-0.
  • Jürgen Klopp er nå den Liverpool-manageren som har vunnet flest kamper i Premier League. Tallet er 127, og han passerte i dag Rafael Benítez (126 seiere).
  • Sadio Mané scoret for syvende gang på rad mot Crystal Palace. Det er kun Robin van Persie, med scoring i åtte strake kamper mot Stoke, som har flere på rad i Premier League.
  • Mohammed Salah er den første Liverpool-innbytteren i PL-historien som har vært direkte involvert i tre scoringer (to mål, én assist).