Prosjekt restart i fare: Premier League-spiller påvist koronavirus

Foto: James Boyes / Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

10. mai 2020

BrightonPremier League

En Brighton-spiller har fått påvist koronavirus, og blir den tredje Brighton-spilleren som tester positivt. Det bekrefter klubbens administrerende direktør.

Til Sky Sports, bekreftet Paul Barber at en tredje spiller av førstelagstroppen har testet positivt, til tross for at sikkerhetsretningslinjene var på plass. Det er ikke bekreftet hvilken spiller det er snakk om.

Saken fortsetter under videoen

– Det er en bekymring. Dessverre har vi hatt en tredje spillertest positiv i går, til tross for alle tiltakene vi har gjort de siste ukene. Spillerne har holdt seg hjemme og ikke vært involvert i betydelig trening.

– Jeg tror det er normalt at klubber har disse bekymringene. Vi gjør alt vi kan for å sikre at disse protokollene er på plass og er trygge, sikre og reduserer risikoen så langt vi kan, forteller Barber.

Nyheten kommer samtidig som Premier League nå diskuterer planene for oppstart av ligaen.

Ber om en fullstendig plan

Barber er en sterk motstander av å spille Premier League-kamper på nøytrale arenaer når sesongen gjenopptas. Nå tror han det viktigste vil være et rammeverk fra ligaen om hvordan klubber skal strukturere treningsplanene sine.

– En av de tingene vi har bedt Premier League om, er en fullstendig plan som tar for seg alle stadiene for å komme tilbake til ligaspillet. Først må vi få spillere tilbake på trening i små grupper, så litt kontakttrening og deretter trene til en kamp før selve kampen.

– Det er mange etapper og det er veldig sammensatt. Det er folk i Premier League som jobber veldig hardt for å komme seg gjennom disse etappene så trygt som mulig, sier Barber.

Brightons direktør har tidligere uttalt at det er ulogisk og ikke minst farlig å begynne å spille kamper igjen nå.

Premier League-møtet om prosjekt restart, holdes mandag. Brighton er en av klubbene som ikke vil fortsette sesongen med spill på nøytral bane.