Premier Leagues dyreste målvakt med skrekkelig statistikk

Isak Brønseth

15. september 2020

BrightonChelseaPremier LeagueStatistikk

Kepa Arrizabalaga ble hentet til Chelsea i 2018 for 71 millioner pund. Prestasjonene til målvakten har derimot vært varierende.

Ingen målvakt har noen gang blitt hentet for en større sum i Premier League. Kepa kom til Chelsea fra spanske Athletic Club for to år siden, og har til tider vært et omdiskutert kjøp.

Mandag kveld vant Chelsea 3-1 på bortebane mot Brighton & Hove Albion. Likevel kom den 25 år gamle spanjolen i søkelyset. Leandro Trossard satte inn utligningen for Brighton etter 55 minutter på et langskudd, og flere stilte spørsmålstegn ved Kepa sin innsats på scoringen.

Nå har han sluppet inn 19 mål fra skudd utenfor sekstenmeteren siden han ankom London-klubben i 2018. Det er flere enn noen annen Premier League-keeper i samme tidsperiode.

To nykommere i aksjon

Chelsea var en av de mer aktive klubbene på overgangsmarkedet i sommer. Mot Brighton fikk både Kai Havertz og Timo Werner spille fra start. Sistnevnte ble felt da Chelsea fikk straffe etter 23 minutter. Den ble satt sikkert i mål av Jorginho. Dette var for øvrig det femte straffesparket som ble til scoring i den første serierunden i Premier League. Kun to ganger tidligere har dette antallet vært større.

Kommende søndag kommer regjerende ligamester Liverpool på besøk til Stamford Bridge. Brighton skal på sin side i aksjon i EFL Cup mot Leauge 1-klubben Portsmouth på torsdag. Søndag gjester de Newcastle United i Premier League.