Premier League-stjernen kan bli solgt før neste sesong

Pierre-Emerick Aubameyang og Arsenal skal opp mot sine overmenn i forrige sesongs Europa League. Foto: REUTERS / DAVID KLEIN

Morten Haugdahl Lie

2. mars 2020

ArsenalOvergangerOvergangsrykterPremier League

Arsenal-sjef Mikel Arteta advarer om at spill i Champions League vil avgjøre om store stjerner vil bli solgt til sommeren eller ikke.

Ifølge Mirror, forteller Arteta at klubben kan bli tvunget til å selge flere stjerner når sommervinduet åpnes igjen. Hvis Arsenal ikke kvalifiserer seg til Champions League, kan Aubameyang være en av spillerne som forlater The Gunners.

Saken fortsetter under videoen

Med i overkant av et år igjen av kontrakten, har Arsenal dårlig tid på seg til å legge fram en god nok kontraktsfornyelse på bordet.

Skal klubben selge og få penger for spissen, så kan det gå mot salg i sommer.

– Planleggingen har startet, men en ting er sikkert, det er enklere å få spillere til å signere nye kontrakter hvis vi spiller i Champions League, forteller Arteta.

Gaboneseren har vært i søkelyset til blant andre de spanske gigantene Barcelona og Real Madrid siden januar. Det er ikke så rart da spissen har notert seg for 49 mål på 74 kamper i Premier League.

I forrige sesong ble han toppscorer sammen med Liverpool-duoen Mohamed Salah og Sadio Mane. Sålangt denne sesongen, troner han øverst sammen med Jamie Vardy.

Må ta beslutninger

Arteta forteller at klubben må selge spillere hvis det ikke blir Champions League-spill for tredje sesong på rad.

– Vi må ta beslutninger om spillerne, avhengig av scenarioet vi befinner oss i. Enten vi er i Champions League, Europa League eller ikke i nærheten av noen av de turneringene.

Arsenal-sjefen poengterer at det har kostet å ikke spille i Europas største turnering.

– Skadene som er forårsaket av at klubben ikke er i Champions League, er virkelig stor. Den økonomiske virkningen er enorm fordi klubben er strukturert for å spille i Champions League, forteller Arteta.

Femteplass gir Champions League

Slik det ligger an nå, vil laget som avslutter på femteplass få en plass i neste sesongs Champions League på grunn av Manchester Citys to års utestengelse fra alle europeisk konkurranser, pålagt av UEFA.

Arsenal ligger på tiendeplass i Premier League, åtte poeng bak Chelsea på fjerdeplass og fem poeng bak Manchester United på femteplass, med en kamp mindre spilt.

 

Foto: REUTERS / DAVID KLEIN