Premier League-spiller avslører at han er homofil: – Jeg føler meg fanget

Foto: Matthew Jackson / Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

13. juli 2020

Premier League

En anonym Premier League-spiller avslører at han er homofil i et brev som ble sendt til Justin Fashanu-stiftelsen.

Det skriver den engelske avisen DailyMail.

Saken fortsetter under videoen

Noe inni meg gjør det umulig å være åpen med lagkameratene, skriver spilleren.

Spilleren sendte brevet til Justin Fashanu-stiftelsen som ble opprettet av niesen til Fashanu. Justin Fashanu var den første toppspilleren i England til å stå fram som homofil.

– Det er noe som skiller meg fra de andre spillerne i Premier League. Jeg er homofil. Selv det å skrive det i dette brevet er et stort steg for meg. Men bare familien og en nær gruppe venner vet om min seksualitet. Jeg føler meg ikke klar til å dele det med laget eller manageren min, skriver spilleren.

– Det er vanskelig. Jeg deler mesteparten av livet mitt med disse gutta, og når vi går på banen er vi et lag. Men likevel er det noe inni meg som gjør det umulig å være åpen med dem om hvordan jeg føler det. Jeg håper sterkt at jeg en dag snart kan klare det, skriver han.

Absolutt mareritt

I brevet forklarer han også hvordan hverdagen som homofil påvirker han.

– Hvordan føles det å leve et liv som dette? Det kan være et absolutt mareritt i hverdagen. Og det påvirker min mentale helse mer og mer, skriver spilleren, som sier han forsto at han var homofil da han var 19 år og godt i gang med karrieren.

– Jeg føler meg fanget, og frykten min er at hvis jeg sier sannheten om hvem jeg er, vil ting bare bli verre. Så selv om hjertet mitt ofte sier jeg meg må gjøre det, sier hodet mitt alltid det samme: Hvorfor risikere alt?

– Fotballen er ikke klar

Nå vil han rette søkelyset mot hvor vanskelig det er å stå fram som homofil i dagens fotball-samfunn.

– Sannheten er at jeg ikke tror fotballen er klar for at noen kommer ut av skapet. Det må gjøres radikale endringer for at jeg føler jeg kan gjøre det. De som styrer spillet må utdanne fans, spillere, managere, agenter, klubbeiere og alle i spillet.