Premier League-sjef hinter om offside-endringer for VAR

VAR, Video assistant referee, England
Foto: Reuters / JOHN SIBLEY

Morten Haugdahl Lie

5. februar 2020

LiverpoolPremier LeagueVAR

Men han advarer om at VAR er her for å bli. Nå kan det imidlertid bli endringer etter en VAR-kontroversiell sesong i Premier League.

Ifølge Mirror, forteller Premier League-sjef Richard Masters, at VAR er her for å bli, men marginale offside-avgjørelser kan bli endret.

Saken fortsetter under videoen

International Football Association Board (IFAB), møtes i Belfast i slutten av februar. Der skal de diskutere om de skal endre og øke marginene på offside-avgjørelser for å gi ekstra spillerom.

Masters forteller at de fleste avgjørelsene er riktig som konsekvens med VAR.

– 94 prosent av de viktigste kamp-avgjørelsene, blir riktig dømt nå og 97 prosent av assistentenes avgjørelser er riktig. Det har en stor betydning for utfallet av spill og ligatabellen og det er det vi ønsker. Det skal være mest mulig korrekte avgjørelser i fotball.

– Offside er en teknisk utfordring. Enten kan man score med armhulen eller være en hæl i offside, eller så kan man være litt mer tolerante. Vi er i kontinuerlig dialog med IFAB om det og hvordan Premier League gjør det i motsetning til andre ligaer og hva vi kan lære av andre ligaer. Den rette avgjørelsen må tas, men det må balanseres mot en potensiell økning i forsinkelser, og det er ikke nødvendigvis en enkel avgjørelse, forteller Masters.

I en forsknings-rapport fra YouGov, viser det seg at 67 prosent av Premier League-fansen i England, synes VAR har gjort fotballen mindre gøy å se på.

Til tross for VAR-protestene og et ensidig tittelrace der Liverpool leder med 22 poeng, insisterer Masters på at Premier League aldri har vært mer populær.

– Det er det som er skjønnheten med Premier League, man kan ikke gjette hvordan tabellen utspiller seg, forteller Masters.

Foto: Reuters / JOHN SIBLEY