Premier League returnerer: Legenden mener han blir avgjørende for klubbens overlevelse

Foto: Анна Джалалян / Wikipedia

Onsdag 17. juni er Premier League tilbake. Mye skal avgjøres på de ni gjenstående serierundene, blant annet kampen for å unngå nedrykk.

For øyeblikket står fem klubber i tydelig fare for å rykke ned til Championship. Bournemouth, Aston Villa og Norwich City er de som ligger på direkte nedrykk. Sistnevnte klubb er helt nederst med kun 21 poeng. Aston Villa er nest sist med 25 poeng og én kamp mindre spilt enn sine konkurrenter.

Saken fortsetter under videoen

På 18. plass er Joshua Kings Bournemouth. De har 27 poeng, like mange som Watford og West Ham på henholdsvis 17. og 16. plass. Brighton befinner seg på 15. plass med 29 poeng.

Tøffe kampprogram

Flere av disse klubbene står foran noen svært vanskelige kamper. For eksempel har den tidligere storheten Aston Villa et håp om å løfte seg på de gjenværende rundene. De skal derimot i aksjon mot topplagene Sheffield United, Chelsea, Wolverhampton, Liverpool, Manchester United og Arsenal.

Alexander Tettey og tabelljumbo Norwich har et noe lettere ligaprogram, men skal også spille semifinale i FA Cupen mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. I tillegg ble en ikke-navngitt spiller i klubben nylig rammet av koronaviruset. Vedkommende kan derfor ikke delta i hjemmekampen mot Southampton fredag.

For Bournemouth sin del sparkes ligaen i gang igjen mot Crystal Palace på lørdag. De har også flere vanskelige motstandere igjen å møte, deriblant Wolverhampton, Manchester United, Tottenham, Leicester og Manchester City.

Joshua King, Bournemouth, England
Kan King og Bournemotuh overleve i Premier League? Foto: Action Plus / Simon West

Mener McGinn blir viktig for Aston Villa

Tidligere Liverpool-spiller Graeme Souness mener skotske John McGinn blir spesielt viktig for Aston Villas håp om å unngå nedrykk. Midtbanespilleren har levd i skyggen av den enda mer omtalte Jack Grealish. Men Souness hevder McGinn gjør mye av den «usynlige» jobben for laget.

– Det er ingen tvil om at Aston Villa har savnet John McGinn etter at han brakk ankelen sin. Hvis han kommer tilbake og spiller slik han gjorde i starten av sesongen kan det hjelpe dem til overlevelse. Men de kan også få det vanskelig med å beholde han når overgangsvinduet åpner, skrev Souness i The Sunday Times.

Før skaden bidro McGinn med tre mål og to målgivende pasninger på 18 kamper.

Også mye som skal avgjøres i toppen

Liverpool trenger kun å vinne to kamper for å sikre seg sin første ligatittel siden 1990. Manchester City ligger på andreplass, men er utestengt fra neste sesongs Champions League. Leicester City, Chelsea, Manchester United, Wolverhampton og Sheffield United kjemper dermed om plass i Europas gjeveste klubbturnering. Tottenham og Arsenal er også like bak.

På Twitter spør TV 2-ekspert Kasper Wikestad om kamper uten publikum kan være en fordel for overraskelseslaget Sheffield United:

«The Blades», med Sander Berge på laget, har kun tapt to ganger på bortebane denne sesongen. Bare serieleder Liverpool har færre tap på fremmed gress. Dersom de skulle klare å kjempe seg inn blant de fem beste vil det være en enorm prestasjon av klubben som kom på andreplass i Championship forrige sesong.

Aston Villa og Sheffield United sparker i gang Premier League igjen klokken 19:00 onsdag, foran et tilskuertomt Villa Park.