Premier League lanserer egen Hall of Fame

Foto: Дмитрий Голубович / Wikipedia

Isak Brønseth

28. februar 2020

Premier League

Premier League bekreftet torsdag 27. februar at de vil opprette en egen Hall of Fame. De første to navnene til å bli utnevnt blir annonsert 19. mars.

To spillere skal altså nevnes ut sammen med en liste over andre nominerte kandidater i framtiden. Disse er stemt fram av supportere. Det heter seg at man vil hedre både engelske og utenlandske spillere med «eksepsjonelle ferdigheter og talent» som har spilt i Englands øverste divisjon siden den ble til Premier League i 1992.

Saken fortsetter under videoen

Handler kun om Premier League

Kåringene skal kun ta utgangspunkt i spillernes karriere i Premier League. Europeiske turneringer og engelske cupturneringer er derfor utelatt fra vurderingene. Spillerne som blir innlemmet i Hall of Fame må også ha lagt opp. Richard Masters er administrerende direktør i Premier League. Han har følgende å si om det nye konseptet:

– En plass i Premier Leagues Hall of Fame skal gis til de aller beste. Det er en sjanse for fansen til å se tilbake på og feire noen fantastiske spillerkarrierer.

Tidligere manager for blant annet West Ham United og Tottenham, Harry Redknapp, sier i et intervju med BBC hvilke to spillere han ville hedret aller først:

– Mitt førstevalg ville vært Alan Shearer. Han var fantastisk og hadde en flott karriere, og vant ligaen med Blackburn. I tillegg hadde Ryan Giggs en utrolig karriere. Han vant alt og spilte så mange kamper i ligaen.

Foto: Дмитрий Голубович / Wikipedia