Premier League-klubb henter brasilianer fra fransk storklubb

Wolverhampton, Molineux Stadium, England
Foto: Reidmail/Wikipedia

Jørgen Haug

6. september 2020

LyonOvergangerPremier LeagueWolverhampton

Wolverhampton har signert den 31-årige forsvarsspilleren Fernando Marcal. Brasilianeren kommer fra den franske klubben Lyon.

Det melder Wolverhampton selv på sine hjemmesider. 

Saken fortsetter under videoen

Marcal blir den andre signeringen til Wolves i dette overgangsvinduet. Nylig ble unggutten Fabio Silva hentet fra Porto som den dyreste Wolverhampton-spilleren gjennom tidene.

Marcal kan bekle en rolle som både venstre vingback og som midtstopper. Han er et produkt av den brasilianske talentfabrikken Gremio. Brasilianeren har i tillegg spilt i en rekke portugisiske klubber – deriblant Benfica – samt tyrkiske Gaziantepspor og franske Guingamp.

De tre siste sesongene har han altså spilt i Lyon, og var en del av laget som tok seg helt til semifinalen i årets Champions League. Den tradisjonsrike franske klubben beseiret blant annet Manchester City i kvartfinalen før Bayern München ble et par hakk for store i semifinalen.

Tilfører rutine

Wolverhamptons daglige leder Jeff Shi sier til klubbens hjemmeside at Marcal tilfører laget viktig rutine.

– Med over 280 kamper i toppligaer, og i tillegg Champions League-fotball, vil Marcal tilføre masse rutine i vårt unge lag.

– Han besitter god fart og har en strålende arbeidsvilje til å løpe opp og ned på siden. Defensivt er han veldig solid og vil tilføre vårt lag luftstyrke, sier Shi.

Wolverhampton serieåpner borte mot Sheffield United mandag 14. september.