Premier League-klubb forbyr håndtrykk i frykt for koronaviruset

Newcastle, St. James Park, England
Foto: Martin Le Roy/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

28. februar 2020

NewcastlePremier League

Klubben har stoppet sitt morgenritual med spillere og ansatte som håndhilser på grunn av frykt for spredning av koronaviruset.

Til SkySports, forteller manager Steve Bruce at Newcastle har snakket med leger som fraråder spillere og ansatte å ta hverandre i hånden.

Saken fortsetter under videoen

– Vi har et ritual der alle håndhilser når vi ser hverandre hver morgen, det har vi stoppet med nå etter råd fra legen. Heldigvis har vi en ypperlig lege her, og han vil holde oss orientert om hva vi må gjøre. Vi er som alle andre, vi er limt til TV-en for å finne ut hvor viruset skal gå videre. La oss håpe at det ikke blir verre i dette landet, forteller Bruce.

Newcastle-manageren sier han ikke har vært borti noe slikt tidligere.

– Ikke i det hele tatt. I trange områder som vi har her, er det lett å bli smittet bare av en vanlig forkjølelse. Nå er vi oppmerksomme på det og tar våre forhåndsregler. Vi må være forsiktige.

Spredningen av koronaviruset regnes å være lokalisert eller lavgradig, men vedvarende, i Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia. Det skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider.

Foto: Martin Le Roy/Wikipedia