Portugisisk toppklubb blir neste stoppested for mangeårig Tottenham-spiller

Foto: CFCUnofficial/Wikipedia

Jørgen Haug

13. august 2020

BenficaPremier LeaguePrimeira LigaTottenham

Etter åtte år i Tottenham er Jan Vertonghen ferdig i klubben. Nå blir Benfica og Lisboa neste stoppested for 33-åringen.

Tidligere i sommer ble det bekreftet at Vertonghen forlater Tottenham etter åtte år og 315 kamper for klubben. Den gang sa Vertonghen følgende om sin tid i England:

Saken fortsetter under videoen

– Min tid i klubben er ved veis ende. Det er en trist dag på mange måter. Jeg kommer til å savne vennene jeg har fått her, støtteapparatet som holder ting gående og det å spille på det fantastiske nye stadionet. Og selvfølgelig også supporterne.

Benfica neste

Nå hevder Sky Sports at kun detaljer gjenstår før belgieren er klar for den tradisjonsrike portugisiske klubben Benfica. Vertonghen skal i disse dager gjennomgå en medisinsk test i den portugisiske hovedstaden før kontrakten underskrives.

Benfica havnet på andreplass i den nylig ferdigspilte 2019/2020-sesongen. Porto ble både seriemestere og cupmestere etter seier mot nettopp Benfica i cupfinalen.

Vertonghen kommer inn med mye rutine i en ellers relativt ung spillertropp. Han har, i tillegg til 315 Tottenham-kamper, spilt 220 ganger for Ajax og 118 ganger for det belgiske landslaget (Transfermarkt.com).