PL i kontakt med myndighetene: Denne kampen kan bli den første med tilskuere

Foto: Cléria De Souza / Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

12. juni 2020

Premier League

Premier League starter igjen bak lukkede dører neste uke, men planer er allerede diskutert for at supportere skal få lov til å komme tilbake på stadionene.

Det skriver den britiske avisen The Mirror.

Saken fortsetter under videoen

Representanter fra Premier League, sammen med ledere fra andre store idretter, har møtt myndigheter og medisinske representanter for å undersøke muligheten for å la supportere komme tilbake.

Avisen hevder at La Liga-president Javier Tebas skal ha uttrykt at han håper at stadioner blir 10 eller 15 prosent okkupert innen slutten av denne sesongen.

Med tanke på smittetallene i Storbritannia, virker det scenarioet veldig usannsynlig for Premier League.

Kan bli tilskuere neste sesong

Sesongen 2020/2021 starter etter alle solemerker bak lukkede dører. Det jobbes likevel med planer for å la tilskuere komme på kamp iløpet av sesongen. Blant annet er det snakk om å la tilskuere komme på FA Cup-finalen 1. august.

Alle klubbene skal ha fått presentert planene om ha publikum på FA Cup-finalen, og klubbene rapporteres å ha gitt sin fulle støtte til dem.

Å la noen tilskuere komme tilbake vil være helt avhengig av tillatelse fra regjeringen og av en tilnærmet smertefri gjenopptakelse av Premier League-sesongen.