Nysigneringen med oppsiktsvekkende statistikk i Liverpool-debuten

Jørgen Haug

20. september 2020

ChelseaLiverpoolPremier LeagueStatistikk

Thiago Alcantara fikk sin Liverpool-debut da hans lag vant 2-0 i bortemøtet med topprival Chelsea søndag. På 45 minutter leverte han hele 75 pasninger.

Det er faktisk mest av samtlige spillere som har spilt bare 45 minutter i en Premier League-kamp siden man begynte med fullstendig pasningsdata i sesongen 2003/04. Det melder statistikk-leveradøren OptaJoe på Twitter.

75 pasninger var for øvrig flere pasninger enn noen på Chelsea hadde i løpet av hele kampen.

Rødt kort

En jevnspilt førsteomgang på Stamford Bridge avsluttet på dramatisk vis da Andreas Christensen felte Sadio Mané som bakerste mann like før pause. Etter en konferanse med VAR valgte dommer Paul Tierney å gi dansken rødt kort.

Da valgte manager Jürgen Klopp å gi sin spanske nysignering spilletid. Thiago fikk gode arbeidsforhold med en Liverpool-spiller mer på banen, og bidro til at Liverpool dominerte i andreomgangen.

Mané-dobbel

Sadio Mané ble den store helten da han først nikket inn et presist innlegg fra Roberto Firmino like etter pause. Få minutter senere utnyttet senegaleseren en grov tabbe fra Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga og satte inn 0-2.

Jorginho fikk muligheten til å sende Chelsea tilbake i kampen fra straffemerket kvarteret før slutt, men Alisson Becker reddet forsøket mesterlig. Dermed ble det 0-2 og tre poeng til de regjerende mesterne.