Ny spiller klar for Leeds: – Dette er en veldig stor klubb

Foto: Boxingfan1995 / Wikipedia

Isak Brønseth

31. august 2020

LeedsOvergangerPremier League

Kort tid etter at Rodrigo ble klar for Leeds offentliggjorde klubben en ny signering. Midtstopper Robin Koch er hentet fra SC Freiburg.

Overgangen ble bekreftet på Leeds United sin hjemmeside. Koch er 24 år gammel, og har skrevet under på en kontrakt som varer frem til sommeren 2024.

Saken fortsetter under videoen

Midtstopperen slo gjennom i SV Eintracht Trier, før han dro videre til 1. FC Kaiserslautern. I 2016/17-sesongen imponerte han i 2. Bundesliga, og ble dermed hentet til SC Freiburg. Forrige sesong spilte han 32 ligakamper på øverste nivå i Tyskland, og hjalp klubben til en imponerende åttendeplass på tabellen.

Koch har også gjort sakene sine bra i landslagssammenheng. For Tyskland U21 var han med på å nå finalen i EM i 2019. Han har siden spilt to kamper for førstelaget, og er tatt med i den siste troppen som skal møte Spania og Sveits i UEFA Nations League denne uken.

Gleder seg til å spille under Bielsa

Robin Koch var glad for at overgangen var i boks, og la ikke skjul på sin begeistring for Leeds-manager Marcelo Bielsa.

– Jeg er veldig glad for å endelig være her etter å ha visst om interessen i seks måneder. Leeds er en veldig stor klubb som er tilbake igjen etter å ha vunnet Championship forrige sesong. Marcelo Bielsa var en av hovedgrunnene til at jeg valgte å gå hit. Jeg har hørt fra alle at han er en av de beste trenerne, og jeg ser fram til sesongen med nye lagkamerater og han som trener, sa Koch.

Tidligere på dagen lørdag ble det også klart at Rodrigo Moreno skal spille for Leeds kommende sesong.

Les også:

Tottenham sikret seg forsvarsspiller fra rival