Ny smell for Manchester United: Byrivalene ble for sterke på Old Trafford

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Morten Haugdahl Lie

6. november 2021

Manchester CityManchester UnitedPremier League

Manchester City spaserte seg nærmest til tre poeng mot sine argeste rivaler.

Bortelaget tok umiddelbar kontroll fra start mot erkerivalen lørdag.

Saken fortsetter under videoen

Allerede etter seks minutter skulle bortelaget få uttelling da Eric Bailly var uheldig og sleivet ballen i eget nett etter et innlegg fra Joao Cancelo.

Nok en blytung start for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, som har hatt en lei tendens til å slippe inn det første målet de siste kampene.

David de Gea, Manchester United, England
VARTET OPP MED GODE REDNINGER: Likevel har De Gea hentet mange baller ut av nettet denne sesongen. FOTO: Reuters/Craig Brough

City produserte det meste som var av av sjanser i førsteomgangen, men etter 26 minutter fikk Ronaldo muligheten han hadde ventet på. Luke Shaw la inn fra venstre og på hel volley klinket portugiseren til, men rett på keeper Ederson.

Sju minutter senere holdt Victor Lindelöf på å sette selvmål nummer to for hjemmelaget etter et innlegg fra City-spiller Phil Foden.

En ny City-scoring skulle likevel komme rett før pause. Dårlig kommunikasjon mellom Shaw og De Gea gjorde at Bernardo Silva kunne tuppe inn et innlegg fra relativt kort hold.

Lagene gikk til pause med pipekonsert på Old Trafford.

City-dominans

Man måtte vente helt til det 80. spilleminutt før andreomgangens første målsjanse kom. Gündogan vant ballen på Uniteds banehalvdel og fant Foden med en stikker i bakrom, engelskmannens skudd traff imidlertid på utsiden av borteste stolpe.

Guardiolas mannskaps evne til å holde på ball og vinne tilbake ballen så fort man hadde mistet den gjorde det vanskelig for hjemmelaget, og en sluttspurt ble derfor aldri iverksatt fra hjemmelaget.

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho
FULL KONTROLL: Pep Guardiola og Manchester City med en taktisk triumf. Foto: Reuters / Darren Staples

Et resignert United måtte høre publikums frustrasjon da fløytesignalet gikk for fulltid, og presset på Solskjær vil nok ikke lette med det første.

Les også:

Disse to spillerne er tilbake i England-troppen