Nordmannen ber fansen om forståelse i stort intervju med engelsk TV-kanal

Foto: Chris Radburn / Reuters

Isak Brønseth

6. juli 2020

NorwichPremier League

Alexander Tettey og Norwich City ligger an til å rykke ned fra Premier League. Nå ber visekapteinen om forståelse fra egne supportere.

På lørdag gikk de gulgrønne på sitt tjueandre tap i ligaen denne sesongen. Tettey spilte 78 minutter av kampen før han ble byttet ut. Norwich tapte 1-0 på hjemmebane mot Brighton & Hove Albion, og ligger klart sist på tabellen med 21 poeng på 33 spilte serierunder.

Saken fortsetter under videoen

I etterkant har Tettey nå stilt opp i et større intervju med Sky Sports. Der forklarer han hva han tenker rundt den vanskelige situasjonen klubben har havnet i.

– Det er veldig vanskelig. Jeg trodde jeg var immun mot dette, fordi jeg har opplevd akkurat det samme før. Jeg tenkte jeg visste hvordan man takler det, men denne gangen er det ikke det samme, sier Tettey.

En leder på midtbanen

Tettey har spilt for Norwich City siden 2012. Da ble han hentet fra franske Rennes. 34-åringen har spilt 26 kamper på midtbanen i Premier League så langt denne sesongen, og er visekaptein for klubben.

– Det går innover meg siden jeg bryr meg om klubben og lagkameratene mine. En kan si at det bare er fotball, men det er et slit noen ganger. Jeg ønsker også at klubben skal være suksessrik. Det gjør noe med en å være i nedrykksstriden, forteller han.

Nordmannen var med på å vinne Championship foran blant annet Sheffield United forrige sesong. Nå har de ikke vunnet siden Leicester ble slått 1-0 på Carrow Road 28. februar. De fem siste ligakampene har endt med tap. Norwich har heller ikke scoret et eneste mål på disse kampene.

– Jeg kommer hjem og er lei meg foran min kone og mine barn. Jeg orker ikke snakke. Så mye har det å si for oss spillere. Det er jo bare fotball, men det betyr så mye siden man ønsker å spille bedre, forteller Tettey.

Ber om forståelse fra fansen

Den tidligere Rosenborg-spilleren ber nå om forståelse fra egne fans.

– Jeg tror det kan være vanskelig for noen supportere å forstå dette helt. Man må snakke med spillerne og være rundt dem. Fansen ser bare det som skjer på banen. Fansen bedømmer oss på det de ser i løpet av de 90 minuttene. Men jeg kan si til supporterne at alle i klubben jobber hardt og er ikke fornøyd med hvor vi står som et lag akkurat nå. Alle er i denne situasjonen sammen, og vi føler at vi burde klare bedre, forsikrer han.

Norwich skal møte Watford, West Ham, Chelsea, Burnley og Manchester City i de fem siste kampene i ligaen. Det er for øyeblikket syv poeng opp til Watford og trygg plass.

Flere nordmenn befinner seg i nedrykksstriden i Premier League. Fikk du med deg dette?

Nordmannen risikerer nedrykk. Nå tar han et oppgjør med egen klubb