Nok en midtbanespiller klar for Everton

Foto: Skjermdump fra Evertons Twitter-konto

Jørgen Haug

8. september 2020

EvertonPremier LeagueWatford

Franskmannen Abdoulaye Doucoure (27) er klar for Everton. Dermed blir han klubbens tredje store midtbanesignering på fire dager.

Everton bekrefter selv på egne nettsider at Doucoure kommer fra Watford på en treårsavtale – med opsjon på et fjerde år. De siste dagene har Merseyside-klubben signert stjernespillerne James Rodriguez fra Real Madrid og Allan fra Napoli.

Saken fortsetter under videoen

Doucoure har spilt fire sesonger for den ny-nedrykkede klubben Watford. 27-åringen har spilt 129 Premier League-kamper. Han står med 17 nettkjenninger og 12 målgivende i den engelske toppdivisjonen fra sin midtbaneposisjon.

Hyller Ancelotti

I et intervju med EvertonTV sier franskmannen at han har ventet lenge på overgangen. Everton og Watford skal ha forhandlet gjennom sommeren.

– Jeg har ventet lenge på å komme hit og nå skjedde det, så jeg er veldig glad. Jeg føler at jeg er på toppen av karrieren for øyeblikket. Mentalt og fysisk føler jeg meg på mitt beste, sier nysigneringen.

Doucoure legger ikke skjul på at Evertons manager har hatt betydning for ønsket om å komme til The Toffies.

– Jeg tror Everton er det riktige stedet nå for å ta et steg opp og fortsette utviklingen. Og med manageren og laget vi har, tror jeg vi har masse tid til å utvikle oss. Med Mr. Ancelotti her er dette et godt valg for meg.

– Fra den første dagen jeg pratet med manageren, sa han rett ut hva jeg kan forbedre. Han ser hva jeg er god på og hva jeg kan bli bedre på – så, selvsagt, siden starten visste jeg at han kan utvikle meg, sier Doucoure.

Franskmannen røper også hvilken rolle han er tiltenkt i Everton-laget.

– Han (Ancelotti, journ. anm.) ønsker at jeg skal spille en boks-til-boks-rolle på midtbanen. Jeg mener at det er min beste posisjon, tillegger den tidligere Watford-, Granada- og Rennes-spilleren.