Newcastle kommer med sterk kritikk av Premier League

Newcastle, St. James Park, England
Foto: Martin Le Roy/Wikipedia

Isak Brønseth

10. september 2020

NewcastlePremier League

Premier League satte en stopper for Saudi-Arabias oppkjøp av Newcastle United. Nå kommer klubben med en krass reaksjon på avgjørelsen.

I juli ble det klart at Public Investment Fund of Saudi Arabia (PIF) ikke ville fullføre sitt oppkjøp av Newcastle. Først onsdag kveld kom klubben med en pressemelding angående dette. Der kritiserer de Premier League for å ha stoppet prosessen på for dårlig grunnlag.

Saken fortsetter under videoen

– Newcastle United kan bekrefte at Premier League har avslått et bud om overtakelse fra PCP Capital Partners, the Reuben Brothers og PIF. Konklusjonen har kommet på tross av at klubben [Newcastle] har bevist at PIF opererer utenfor og er fri fra det Saudi-Arabiske regimet, står det blant annet i meldingen.

Videre kommer en kritikk av administrerende direktør i Premier League, Richard Masters.

– Klubben og dens eiere anerkjenner ikke at Richard Masters og Premier League har tatt en bra nok beslutning i forhold til dette. Vi vil derfor vurdere alle tilgjengelige muligheter.

Forstår fansens frustrasjon

Nåværende eier av klubben, Mike Ashley, har ofte blitt kritisert for måten han har jobbet på. Ashley selv beklager overfor supporterne at oppkjøpet ikke gikk gjennom.

– Mike Ashley forstår fansens frustrasjon, og ønsker å gjøre det klart at han har jobbet for å få denne prosessen til å bli gjennomført. Han mener det var i klubbens beste interesse. Mike fortsetter å støtte manager Steve Bruce, spillerne og støtteapparatet, og ønsker dem lykke til den kommende sesongen, står det i meldingen.

Til tross for at oppkjøpet ikke ble noe av har Newcastle vært svært aktiv på overgangsmarkedet så langt. De siste dagene har Callum Wilson, Ryan Fraser og Jamal Lewis blitt klar for klubben. Tidligere i sommer har også Mark Gillespie og Jeff Hendrick blitt signert.

Newcastle starter sesongen lørdag kveld med bortekamp mot David Moyes og West Ham United.

Les også:

PSG-spiller er klar for Premier League-klubb